IT in Vlaanderen, een processie van Echternach ?

Het is een publiek geheim dat eerste burger Herman De Croo er prat op gaat dat hij alle correspondentie nog steeds handmatig doet en geen gebruik maakt van moderne technologie zoals e-mail. Het orakel van Brakel verslindt papier en bomen maar wordt door de Groenen nooit op de vingers getikt. Bij een bezoek aan het parlement bijna 2 jaar geleden vertelde de man dit trots aan Bill Gates die me achteraf discreet vroeg of hij in België dan wel in een Bananenrepubliek vertoefde.

Maar ook in Vlaanderen begint de introductie van IT op een processie van Echternach te lijken. Getuige daarvan 2 hallucinante verhalen die zojuist naar Jamaica werden doorgeseind door de immer alerte -en correct geïnformeerde- ‘field correspondenten’ van Bruno’s BlogBoek.

Een opwarmer komt uit de administratie van de Vlaamse Gemeenschap die binnenkort verhuist naar het Ellipsgebouw in de Brusselse Noordwijk. Aangezien het hier een verhuis betreft heeft de dienst ‘Koeren en Gebouwen’ besloten iedereen ook een nieuw e-mail adres te geven. Dat is pas een duidelijke e-government strategie.

Maar de beste komt uit het Huis van Vertrouwen aan de Reyerslaan waar Piet Van Roe een fax in zijn kantoor heeft laten installeren. Piet heeft het niet hoog op met e-mail en vervalt nu op nieuwe tools voor de transitie naar een e-vrt. Of misschien is dit de ‘rode lijn’ tussen de VRT en de voogdijminister. Want die is ook een tijdje niet meer bereikbaar via e-mail omwille van de verhuis naar het Ellipsgebouw. Zou het faxnummer dan niet veranderd zijn ? Beste Piet, hou ermee rekening dat binnen de VRT bijna alle beeld- en geluidsmateriaal intussen gedigitaliseerd is. Bovendien communiceren we vandaag electronisch en worden de teksten die uit uw fax zullen rollen elders op een digitaal toetsenbord ingetikt. Toch begrijp ik uw nostalgie naar de goede oude VRT. Zodra ik terug in het land ben bezorg ik u mijn goede oude Grundig radio en Philips zwart-wit TV. Samen met een mand postduiven voor veilige communicatie met het kabinet. En bij deze postuleer ik om -samen met Pol Jacquemyn- het nieuwste communicatieprogramma ‘Wat is er van de duivensport ?’ terug op de buis te brengen. Alleen zo loodsen we de VRT en Vlaanderen het digitale tijdperk in.

Bruno – Negril – 05/10 – 16.45

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s