Bij de notaris

Sommigen onder ons kennen –of volgen- Bij de Notaris, de sitcom van Kanaal Z die op woensdag na het Journaal en op zaterdag na het wekelijkse debatprogramma wordt uitgezonden. Voor het verwerven, behouden of doorgeven van alle belangrijke zaken in het leven buiten wagens (lees vrouwen, geld, woningen en bedrijven) moet men immers bij een notaris zijn.  Naast belastingsontvanger is notaris volgens mij het mooiste beroep van de wereld; je hoeft nooit aan klantenwerving te doen, de mensen komen spontaan tot bij jou en –makkelijker nog- ze blijven komen. Maar bij de notaris krijg je wel een prachtige service in de plaats. Tot het jaar 2000 diende de notaris elke akte volledig en volmondig voor te lezen want je was immers nooit zeker dat de betrokkenen geen analfabeten waren. Zo goed als alle Belgen kunnen intussen lezen, de notaris hoeft dus niet meer voor te lezen maar toch worden de teksten van een akte hoe langer hoe complexer en heb je vandaag bijna een simultaanvertaling nodig.  Zelfs bij de oprichting van een simpele BVBA zoals All Together.

Natuurlijk niet het beste idee om op vrijdag 13 oktober naar de notaris te trekken voor de oprichting van een eigen bedrijf. Ach waarom niet ? Misschien brengt vrijdag 13 oktober  wel geluk voor de BVBA All Together. En als het mislukt hebben we alvast een goede uitleg; de datum van oprichting. Aan de struktuur zal het alvast niet liggen want die is zo simpel en transparant als water. Mijn enige en eeuwige aanhoudster (lees mijn echtgenote) is ook aandeelhoudster want ik vond op korte tijd niemand bereid om met een zaakvoerder zoals ik enig risico (of winst, sic) te delen.

Ook de naam schittert in alle eenvoud –All Together– omdat wij geloven dat niemand gemaakt is om alleen te leven, laat staan te werken. In de akte staan 8 paragrafen om het doel van de onderneming vast te leggen maar die kunnen kort en krachtig samengevat worden in een zakelijk, een maatschappelijk en een persoonlijk objectief :

1)       Working Better by Working Together

2)       Living Better by Living Together

3)       We All Work to Live, not Live to Work

Et voilà, we kunnen beginnen. Wat deze 3 objectieven betekenen en hoe we die gaan inkleuren dat lezen jullie de komende weken wel. Met deze vennootschap kunnen we als zelfstandige of als loontrekkende alvast aardig wat activiteiten ondernemen, mandaten inkleuren of participaties nemen om met zijn allen echt waarde te creëren, zowel op privé als op professioneel vlak.

Want het gaat altijd over Together Everyone Achieves More, TEAM, de visie van All Together, het bedrijf dat startte op vrijdag 13 oktober.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 13/10 – 23.15

Een gedachte over “Bij de notaris

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s