De ploeg van ’t stad(huis) ? (Trends dd. 19/09)

Wegens het afsluiten van de Trends blog aangaande de lokale verkiezingen van 8 oktober hernemen we vandaag deze bijdrage in Bruno’s BlogBoek. Niets mag verloren gaan voor het nageslacht.

Zaterdagavond vond de voetbalmatch Oostende-Antwerp plaats. Ik begrijp dat Ludo Van Campenhout op basis van mijn vorig artikel ter plaatse de Antwerpse VLD vlag cadeau heeft gedaan aan Jean-Marie Dedecker, de man met de sterkste blauwe schouders. Een wederdienst zat er echter niet in, Antwerp verloor met 2-1. En zo ervaarde Ludo wat Christian Leysen al langer wist, bij de VLD moet je niet rekenen op een wederdienst. In Antwerpen blijft echter de discussie lopen of Ludo’s Antwerp dan wel Patrick’s Beerschot de titel "de Ploeg van ’t Stad" mag voeren maar dat heeft even niets met lokale verkiezingen te maken.

Ook de ploeg van ’t Stadhuis valt duidelijk uiteen tijdens de verkiezingscampagne. Terwijl Ludo aan zee was organiseerde Patrick zijn Bal van de Burgemeester onder het motto ME’EEL AANTWAARPE waar 7000 Antwerpenaars aanwezig waren. Niet alleen de coalitie valt uit elkaar maar ook binnen ‘de partij’ was men niet gelukkig met de 52 gezichten, de persoonlijke campagne van Patrick. Er werd te weinig rekening gehouden met de achterban en de socialistische gedachte. Tja, als ‘de partij’ van 31 % naar 13 % valt is het misschien belangrijker zich zorgen te maken over de stemmen die men verloren heeft i.p.v. te blijven kijken naar de stemmen die men nog heeft. Daar moet je geen marketing voor gestudeerd hebben, dat noemen ze in heel Antwerpen ‘gezond boerenverstand’.

Elke (kandidaat) burgemeester weet dat er draagvlak moet gecreëerd worden voor zijn beleid want alleen haal je het nooit. Als alles bovendien nog mooi verpakt is dan is dat goed meegenomen. Patrick is zot van ‘A’, ik ben zot van M. En ik laat M doen. We zullen in oktober wel zien wat het wordt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s