De vlag dekt de lading niet … (Trends dd. 16/09)

Wegens het afsluiten van de Trends blog aangaande de lokale verkiezingen van 8 oktober hernemen we vandaag deze bijdrage in Bruno’s BlogBoek. Niets mag verloren gaan voor het nageslacht.

Het zal je maar overkomen. Gisterenavond planden we een rustig terrasje in centrum Antweren om te genieten van de -wie weet laatste- zomerse temperaturen. Onze vaste pleisterplaatsen zijn café Den Engel of daarnaast café Den Bengel. Maar tot onze grote verbazing zag het daar blauw van het volk omdat de Antwerpse VLD’ers blijkbaar besloten hadden hun campagne te starten in de buurt van het Stadhuis.

Gelukkig is de Grote Markt groot en vonden we een rustig terras aan de overzijde om zo het Antwerpse VLD legioen in alle discretie te observeren. Er is nog nooit zoveel blauw op straat geweest in Antwerpen en lijsttrekker Ludo maakte onmiddellijk duidelijk dat hij een dubbele ambitie heeft; het balkon van het stadhuis én spits bij den Antwerp. Om dit duidelijk te maken trapten de VLDers hun campagne letterlijk af door honderden blauwe ballen tegen de gevel en de ramen van het Stadhuis te mikken. Van een voorbeeldfunctie gesproken. Elke andere jongere die zoiets doet wordt onmiddellijk met een combi weggevoerd. Ludo mikte goed maar niet goed genoeg. Het balkon zal Ludo niet halen maar bij den Antwerp blijven ze op zoek naar spelers met de instelling ‘Rechtdoor Voor Antwerpen’. Ik reken op de Ludo om den Antwerp terug in 1ste nationale te brengen.

Plots viel mijn oog op de grote VLD vlag aan de gevel van Den Bengel met de krachtige slogan ‘Sterke schouders onder de toekomst’ . Ik zie senator Jean-Marie Dedecker met deze vlag al over de dijk van Oostende paraderen in zijn harde strijd tegen mijn rode vriend Johan. Jean-Marie met achter hem alle judoka’s van België; dat zijn pas sterke schouders. Maar in Antwerpen ? Ludo kan goed fietsen, lopen en voetballen maar een krachtpatser is hij zeker niet. Over Luc Bungeneers zou die andere Jean-Marie (Pfaff) hetzelfde zeggen als destijds over Franky Van der Elst. "Als hij de bal stopt op de borst dan valt het rugnummer eraf". En mijn persoonlijke favoriete Annick De Ridder is een intelligente boom van een vrouw maar dan wel een bonzai. Kortom, de vlag dekt de lading niet. Sterke schouders zijn er binnen de Antwerpse VLD niet.

Het is echter nooit te laat voor een nieuwe vlag en een nieuwe strijdkreet want Ludo, Luc, Annick en alle anderen verdienen beter. Op basis van de vertoning op de Grote Markt stel ik voor "Wij hebben ballen voor allen".

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s