Meer parkeerplaatsen, meer groen (Trends dd. 26/09)

Wegens het afsluiten van de Trends blog aangaande de lokale verkiezingen van 8 oktober hernemen we vandaag deze bijdrage in Bruno’s BlogBoek. Niets mag verloren gaan voor het nageslacht.

Gisteren vroeg ik me af waar de burger echt van wakker ligt. De voorbije dagen heb ik me als trendwatcher (is dat een beschermd beroep Herman ?) opgesteld en met alle mogelijke middelen (lezen van lokale kranten, bekijken van lokale televisie, markt- en cafébezoek, …) geprobeerd deze indringende vraag te beantwoorden. Eerste vaststelling is dat niet alle burgers gelijk zijn want elke burger ligt blijkbaar wakker van iets anders. Daarmee veegt de burger zelf de grondbeginselen van de "elke burger is gelijk" democratie van de tafel maar dat is een andere discussie. Tweede vaststelling is dat de meeste burgers niet verder denken dan hun huis breed is of hun voortuin lang. Want -zowel in Antwerpen als in de rand- wil de burger meer parkeerplaatsen en meer groen.

Ik denk niet dat beide eisen verenigbaar zijn (tenzij met een boompje op elke parking) maar het is duidelijk dat wij allemaal verwend zijn. We willen allemaal zo snel mogelijk op het werk of in de winkel zijn en zo snel mogelijk terug thuis maar de impact van deze eenvoudige redenering op ons dagelijks leven …. dat moeten de politici maar oplossen. Ooit ging mijn buurman -die tewerkgesteld is in de Antwerpse haven- met zijn volledige familie (toen 4 kinderen, binnenkort 4 wagens) betogen tegen de Ijzeren Rijn (de ontsluiting van de Antwerpse haven) die iets te dicht (500 m in vogelvlucht, sic) achter zijn tuin zou passeren. Dat zijn job ooit op de helling zou kunnen komen te staan bij gebrek aan verbindingen met het hinterland daar had hij nooit bij stilgestaan. Geef mij dan maar die andere burger uit Schoten die eiste dat er minder bloembakken zouden geplaatst worden want die stremmen het verkeer. Spijtig genoeg komt deze dame niet op met haar eigen programma "Weg met die bloembak, ik wil racen op mijn gemak". Ze had mijn stem zeker gekregen in oktober.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s