Roeping gemist

Regelmatig krijg ik tijdens gesprekken of via e-mail de vraag waarom ik destijds geen journalist i.p.v. general manager geworden ben. Deze opmerkingen strelen natuurlijk mijn ijdelheid en zijn –naast de 15.000 hits deze week- een leuke ondersteuning om mijn blogwerk verder te zetten. Sommige lezers vertellen me zelfs dat ik wat langer thuis moet blijven want zowel de inhoud als de kwaliteit van Bruno’s BlogBoek is volgens hen de voorbije weken enorm toegenomen. Ik heb natuurlijk wat meer tijd en schrijf, lees, herlees en herschrijf nu veel meer dan vroeger. Deze week betrapte ik me erop dat ik als ex-CEO anderhalf uur aan een stukje gewerkt had terwijl ik als CEO de klus steeds in 30 minuten probeerde te klaren. Hoe trager ik schrijf hoe beter en hoe minder ik kan klussen in het huishouden. Een beter excuus om deze belangrijke plicht te ontlopen kon ik nog niet verzinnen …

Maar waarom geen journalist ? Wel voor dezelfde reden dat ik ingenieur ben geworden en geen jurist en ook omdat ik voetbal speel en geen scheidsrechter ben. Ik licht even toe. Een journalist kan pas schrijven over iets wanneer iets goed of mis loopt en bij voorkeur wanneer iets goed misloopt. Alleen managers doen (domme) dingen. Zonder managers zouden alle magazines dus leeg zijn en journalisten werkloos. Ook juristen zouden werkloos zijn zonder ingenieurs. Een jurist kan immers pas ingeschakeld worden wanneer er fouten gemaakt worden en discussies aan gang zijn. Zonder ingenieurs dus geen juristen. En zo zouden de scheidsrechters ook alleen de middencirkel sieren wanneer er geen 22 voetballers op het veld staan.

Ik maak dus graag het spel; daarom zal ik manager, ingenieur en voetballer blijven. Het moeilijkste eerst, dat zijn pas uitdagingen want het is makkelijker over het spel te schrijven, te praten of te fluiten dan het spel zelf te maken. Een zware uitspraak want ik krijg nu de pen van alle journalisten en het woord van alle juristen tegen mij. Over de voetbalscheidsrechters maak ik me minder zorgen want de meeste onder hen kunnen –als ik hun prestaties beoordeel- zelfs het voetbalreglement niet lezen. Jean-Marie Dedecker stelde het ooit iets milder met zijn uitspraak ‘only if you are frustrated you become a referee’. We sluiten echter af met een positieve noot. Bij deze wens ik alle scheidsrechters veel zuurstof toe om dit weekend goed te kunnen fluiten. Ik zal er maandag over schrijven.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 20/10 – 21.30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s