De beste Business Intelligence stuurlui staan aan de wal of werken bij …

Bij het doornemen van de post van de voorbije week viel mijn oog op de aankondiging van het Datanews Business Forum aangaande Business Intelligence. Ik kreeg de uitnodiging zowel via de post als via een advertentie in Datanews. Mooie layout. Rood met veel zwart.

Aangezien het omwille van overvolle agenda’s en wegen hoe langer hoe moeilijker wordt om mensen op seminaries te krijgen bedenkt men van alles en nog wat. Zo wordt op het einde van dit Business Intelligence event een wijnproeverij ingelast. Spreker is Dhr. Denis Schietse van de BVBA Livewell. Dit wordt dus niet alleen Business Intelligence maar blijkbaar ook levenswijsheid.

Hopelijk is de wijn goed want de namen van de sprekers –en vooral de bedrijven die ze vertegenwoordigen- roepen aardig wat vragen op :

  1. Robin De Witte, ex Information Builders
  2. Stijn Vermeulen, ex Cognos
  3. Norman Manley; ex Information Builders

Daarnaast weliswaar een aantal journalisten en professoren maar de vraag blijft wat de toekomst is van Business Intelligence in ons land als we bij de leveranciers geen Belgen meer vinden om op het podium te staan ? Robin en Stijn zijn prachtkerels maar het feit dat ze niet meer rechtstreeks betrokken zijn is misschien wel een teken aan de wand. Ik zou bijna spreken over een exit Business Intelligence seminar maar met zulke stoute uitspraak zou Datanews wel eens het mes kunnen zetten in mijn eerste column in hun November editie.

Het antwoord op de Business Intelligence opportuniteit zal echter niet op 23 November maar reeds op 9 November gegeven worden. Door alle Microsoft medewerkers incl. Bill Gates en Business Partners. Want Business Intelligence wordt via de integrated innovation visie ingebouwd in het platform en de verschillende produkten van Microsoft. Bovendien zitten bij Microsoft de ex-medewerkers voor hun Xbox en niet op het podium. Met een glas wijn natuurlijk. Het leven na Microsoft is één wijnproeverij.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 22/10 – 22.00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s