Als de nood het hoogst is dan is de redding nabij

Een hele polemiek in de pers dit weekend. SP.a Freya vindt dat er een crisismanager nodig is op Financiën maar VLD Quickie vindt dat helemaal niet nodig want alles moet eenvoudiger. Alleen door de complexiteit worden fouten gemaakt, en daarom is een crisismanager nodig. ‘Eenvoud maakt macht’ zingt het stemmenkanon uit Kortrijk al een tijdje en daarvan zal hij binnenkort op 9 november –samen met Bill Gates- getuigenis komen afleggen bij het uitreiken van de Kafka Simplicity Award. Hoe simpeler het leven, hoe minder (crisis)managers.

Maar hoe laat je beeldmooie Freya, simpele Quickie en hardwerkende Didier samenwerken in dezelfde richting ? Gelukkig heb ik tijd om te denken en deze middag had ik een prachtige inval rond de spil in dit netwerk, dé bemiddelaar in deze complexe driehoeksverhouding. De man die alles in één keer kan oplossen. Le Morel ! Inderdaad, Le Morel. Jullie kennen intussen mijn afkeer tegen La Morel maar ik ben een fan van Le Morel. Yvan Morel de Westgaver en zijn bedrijf EDS voldoet immers aan 3 cruciale criteria.

Eerst en vooral is Yvan een beeldmooie man. Niet alleen intelligent maar ook –als voormalig para-commando KRO- een zeer sportief type. Yvan houdt van golf, snelle wagens en snelle vrouwen en … Yvan is geboren en opgevoed in Gent. Voilà, hiermee voldoet hij aan alle Freya criteria.

Zijn bedrijf EDS doet samen met Telindus de outsourcing binnen de Vlaamse overheid en heeft daar een ‘trackrecord’ van vereenvoudiging opgebouwd. Binnen de Vlaamse staat EDS niet meer voor Electronic Data Systems maar praat iedereen over een bedrijf waarmee het Elke Dag Simpeler wordt. Ik ben ervan overtuigd dat mijn goede vrienden Luc Chauvin en Geert Mareels –en samen met hen de EDS project managers- op de nominatie staan voor de Kafka Simplicity Awards. Yvan Morel is algemeen directeur van EDS en EDS, Elke Dag Simpeler, voldoet zeker aan de strenge criteria van Mister Simplicity Quickie.

En –last but not least- Yvan gaat probleemloos de link naar Financiën maken. Yvan is niet alleen een perfect tweetalige Belg maar hij wil nooit een project verliezen. Samen met Telindus won hij destijds –als opvolger van Siemens Business Services- het outsourcing contract bij de Vlaamse overheid maar toen Siemens Business Services enkele jaren later het belangrijke Business Intelligence contract won bij het Ministerie van Financiën ging Yvan prompt naar de Raad van State om via die weg toch nog zijn contract binnen te slepen. Het lukte weliswaar niet maar zowel Freya als Vincent hebben de zekerheid dat Yvan een winnaar is en dat hij eventueel tot bij de Raad van State zal lopen om een dossier bij Financiën binnen te halen.

Laat ons dus stoppen met de polemiek over de crisismanager bij Financiën en de koe bij de horens pakken. Paracommando Officier Yvan en zijn Elke Dag Simpeler troepen staan morgenvroeg aan de ingang van de Financiëntoren om het land van de belastingsondergang te redden. Die 900 miljoen moeten asap boven water komen. Yvan de Verschrikkelijke zal ze vinden en zal alles als een moderne Robin Hood terugschenken aan de minderbedeelden want –ondanks zovele jaren en kwartalen binnen de harde IT sector- is Yvan altijd een zeer integer man gebleven.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 23/10 – 23.45

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s