Mechelen, the day after

Contrasten kunnen groot zijn. Gisterenavond verloor mijn favoriete Beerschot-team na 120 minuten met 1-0 op het veld van KV Mechelen en kunnen we dus alle Belgische bekerambities vergeten. Deze middag had ik een lunchafspraak op de Grote Markt van Mechelen die baadde in een zonnige temperatuur van boven de 20 graden. Het voorgerecht smaakte een beetje bitter en het lag zeker niet aan de kwaliteit van het eten in de gereputeerde brasserie Den Beer.

Tja, in Mechelen zal de zon nog een tijdje blijven schijnen nu de Manenblussers denken dat zij de Beker van België gaan winnen. Ik ben –en blijf- Beerschotsupporter maar –zoals beloofd aan mijn vriend rode Pol, belofte maakt schuld- sluit ik me vanaf nu aan bij het Antwerplegioen voor alle bekerwedstrijden. Niet alleen omdat ik iets goed te maken heb met Ludo Van Campenhout maar vooral omdat we in Antwerpen nooit een tweede keer de mogelijkheid krijgen om volgend jaar 2 Europese matchen te bekijken. Beerschot is immers nog niet uitgeschakeld voor de titel, eindigt sowieso in de top 3 en Antwerp wint misschien de Belgische Beker.

If you can’t beat them join them, if you can’t convince them confuse them’. Een mens moet er aardig wat voor doen om zijn stadsgenoten te overtuigen dat voetbal alleen maar kan overleven in Antwerpen wanneer we met zijn allen achter 1 ploeg gaan staan. De Ploeg van Patrick heeft het bewezen op 8 oktober, nu nog de (on)echte Ploeg van ’t Stad overtuigen.

Kan iemand mij alvast een Antwerp-shirt, sjaal, tatoe en liederenboekje toesturen ? Ik ben er klaar voor. Rood en Wit, de liefdevolle kleuren …. Lierse, here we come !

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 26/10 – 23.00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s