Zomer- of wintertijdverlies ?

We hebben dus vannacht allemaal een uurtje langer mogen slapen met de wijziging naar het nieuwe winteruur.

Hoeveel tijd zouden de mensen overdag echter gespendeerd hebben om al hun klokken op het juiste uur te zetten ? Vroeger was er alleen een klok op de kerktoren van elk dorp maar vandaag staat er een klok op elk toestel in uw huis, hebben we een klok in bijna elke kamer en hebben we 1 of meerdere GSMs, PDAs, armbanduurwerken en wagens. Allemaal moeten ze terug gesynchroniseerd worden. Een manuele operatie die volgens mijn snelle berekeningen vandaag heel veel mensen een klein half uur tijd gekost heeft. En in de zomer dezelfde oefening maar dan andersom, toch weer een klein halfuurtje. We kunnen een discussie opzetten over het al dan niet energiebesparende effect van deze oefening maar ik heb zojuist mathematisch bewezen dat iedereen max. 1 uur per jaar verliest omdat alles nog steeds manueel moet gelijk gezet worden.

Maar als de nood het hoogst is dan is de redding nabij. Ten huize Segers – De Groot schakelt de meerderheid van de klokken automatisch over. Niet alleen de PCs maar ook de HiFi en GSMs zijn uitgerust met Windows en ‘Big Brother’ Microsoft zorgt ervoor dat alles automatisch overgeschakeld wordt. Geintegreerde innovatie heeft zijn voordelen, zeker in een altijd geconnecteerde wereld. Neelie Kroes wil Microsoft beletten alles in Windows te stoppen maar niemand kan Microsoft beletten Windows in alles te stoppen. En dan worden alle klokken ter wereld automatisch gesynchroniseerd en hebben we allemaal per jaar een uur meer tijd om iets zinniger te doen dan uurwerken bij te stellen. Als dat geen win-win is.

Terwijl u de klokken aan het afregelen was heb ik dus rustig de kranten kunnen doornemen en –als een service aan mijn trouwe lezers- vindt u hierbij een korte bloemlezing van interessante krantenkoppen :

  1. Alle leerlingen moeten overweg kunnen met computer en internet. Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke heeft eindelijk vakoverschrijdende ICT-eindtermen vastgelegd in het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs. Ik hoop wel dat onze jeugd gaat leren met een InternetPC te werken i.p.v. te leren programmeren of tools aan te leren die in de bedrijfswereld niet worden gebruikt.
  2. De Walen hebben nog niet goed begrepen dat je eerst welvaart moet genereren, vooraleer je ze kan verdedigen maar de Vlamingen moeten zich niet wentelen in zelfgenoegzaamheid want onze problemen zijn voor 90 procent dezelfde. Spijkers met koppen van Eric Domb, topman van het dierenpark Parc Paradisio en kersverse voorzitter van de Union Wallonne des Entreprises (UWE).
  3. Ik ben heel blij met al die seksverslaafden, ze brengen me veel geld op. Niet wij, maar onze klanten zijn vetzakken. Cain Ransbottyn, CEO van interprovider RealROOT en het levende bewijs dat niet iedereen met respect over zijn klanten praat.
  4. Kies voor een verhaal in plaats van een PowerPoint. Wie succes wil, moet niet alleen alle cijfers op een rij hebben maar moet ook empathisch, speels en vertellend zijn. Wijze raad van Dan Pink, journalist voor Wired, New York Times, Harvard Business Review en speechschrijver van Al Gore vooraleer deze Vice-President crashte op de digital highway en milieuactivist werd.
  5. Hoge kosten op arbeid zijn rem op groei. In België verdienen mensen niet te veel, ze kosten te veel. Philippe Vlerick, voorzitter van Uco en BIC Carpets, is doorgaans zeer discreet maar als hij praat is het recht voor de raap en moet hij niet achter zijn oneliners zoeken. Jean-Marie ‘Rechts voor de raap’ Dedecker zoekt nog een paar judoka’s die met hem de laatste strijd willen aanbinden op de Belgische politieke tatami. Philippe is een textielbaron, een tatami is voor hem vertrouwde grond …
  6. Werkloosheid stijgt lichtjes in het Antwerpse. Geen verrassing want dit stond al in Bruno’s BlogBoek dd. 08/09

Jongste zoon Nils heeft deze nacht ook besloten zijn tijd zinniger te gebruiken. Hij is wel degelijk op het afgesproken uur thuisgekomen, alleen was het ouderlijk gezag de omschakeling naar winteruur vergeten … Op creativiteit staat dus geen leeftijdsgrens.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 29/10 – 22.00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s