Ook search kan sexy zijn !

“Gelukkig ben ik tijdig hier geraakt dankzij mijn madame” is de voorbije jaren een veel gehoorde uitspraak op zowel privé als professionele afspraken. De bestuurder bedoelt dan niet dat zijn echtgenote of bijrijdster een uitzondering is op de welgekende regel over kaartlezen maar dat zijn navigatiesoftware prima werkt. Inderdaad, vele GPS-gebaseerde navigatiesoftwares zijn pareltjes van gebruiksvriendelijkheid en vooral de output bepaalt het verschil. Alle pakketten laten immers de selectie van verschillende stemmen toe en dat is een veel gebruikte feature. Mannen verkiezen doorgaans de stem van een jonge meid terwijl vrouwen kiezen voor hun vastberaden boy. Beide sexen zijn echter uitermate tevreden met hun navigatiesoftware en de daarbij horende stem. Vooral het feit dat de vrouw nooit tegenspreekt valt bij mannen zeer in de smaak.

Internet search engines zoals MSN Search en Google hebben in deze materie echter nog een lange weg te gaan. Voorlopig brengen ze een zo goed als leeg scherm waar slechts op 1 plaats kan ingetikt worden wat men zoekt. Dat is natuurlijk al een eerste stap naar gebruiksvriendelijkheid; je weet tenminste waar je iets moet tikken en dat is dan ook de enige plaats waar je iets kan tikken. Maar de rest van het scherm blijft onbenut en daar ligt juist de mogelijkheid voor een enorme klantenbinding. Stel je voor dat daar stem én beeld verschijnt van een bloedmooie dame of heer die zich aanpast aan de gestelde vraag en het verwachte antwoord.

Ik moet mijn vrouwelijke lezers weliswaar teleurstellen maar ik nodig U bij deze –samen met alle mannelijke lezers- uit om kennis te maken met Ms. Dewey, de charmante receptioniste die de BVBA All Together zojuist in dienst heeft genomen. Ms. Dewey wordt nog opgeleid in de taal van Vondel maar zij is nu reeds meer dan bereid om u te begeleiden in om het even welke Engelstalige zoekopdracht. En u hoeft zich niet te verplaatsen naar onze kantoren, neen, wij brengen onze bevallige receptioniste tot bij u via het altijd aanwezige internet. ‘Together Everyone Achieves More’ is immers de missie van het All Together team en dat maken we nu al waar met Ms. Dewey, onze eerste aanwerving.

Zorg dat beeld én geluid van uw PC aangeschakeld zijn met up-to-date Macromedia Flash software. Maar zoals het hoort voor elke gebruiksvriendelijke software heeft u verder geen enkele gebruiksaanwijzing nodig om Ms. Dewey tot uw partner te maken voor om het even welke zoektocht op het wereldwijde web van informatie. Toch graag enkele tips om snel haar capaciteiten te ontdekken :

  • Wacht even om een vraag te stellen en stel vast hoe ongeduldig ze wordt
  • Probeer eens George Bush, Bill Gates of Bruno Segers in te tikken
  • Of cars, Google en een iets meer gewaagde vraag

U zal snel ontdekken dat ook search snel, fun én sexy kan zijn. Dankzij Ms. Dewey die u blijft entertainen ! En mocht U het nog steeds niet begrepen hebben … Ms. Dewey is een Microsoft creatie en geen Google idee. De lui van Microsoft denken immers aan uw gebruiksgemak, die van Google vegen hun voeten niet alleen uw privacy maar ook aan uw gebruiksgemak …

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 03/11 – 17:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s