De Gouden bITjes en het Grand Gala de l’ Informatique Belge (Data News dd. 10/11)

Mijn eerste maandelijkse column zoals vandaag verschenen in Data News.
 
November is een speciale maand. Op de eerste dag worden alle heiligen herdacht en op de tweede dag alle doden maar het IT-wereldje herdenkt deze maand blijkbaar alle klanten. Getuige daarvan de vele seminars en events die deze maand op het programma staan. De November Data News edities worden deze keer niet betaald met productadvertenties maar met aankondigingen van allerlei al dan niet exclusieve gebeurtenissen. Maar dat is slechts het tipje van de ijsberg; persoonlijke mailboxen worden deze dagen gespamd met seminars voor welomlijnde doelgroepen en de jeugdbewegingen kijken nu al met plezier uit naar hun papierslag van de maand December. Traiteurs en evenementenbureaus maken zich op voor dé maand. Ikzelf ben ervan overtuigd dat ik elke werkdag wel ergens ten velde zowel op de middag als ‘s avonds discreet ‘een natje en een droogje’ kan gaan nuttigen en me ‘bijscholen’ aangaande een aantal producten en concepten.

Men herdenkt de klanten, dus moeten er ook awards gegeven worden. De e-gov awards beten begin deze maand de spits af en de komende maanden komt er een leger awards op ons af voor allerlei al dan niet unieke of meetbare realisaties. Alleen de award voor de onzinnigste award staat nog niet op het programma. Maar ja, hoe meer events, hoe meer awards, hoe meer sponsors en … hoe minder qualiteit en hoe minder uitstraling voor een sector die de drijvende kracht zou moeten zijn in het uitbouwen van een kenniseconomie in dit o zo moeilijk bestuurbare land. Elke industrie of sporttak die zichzelf respecteert heeft haar hoogmis; het Autosalon voor de automobielnijverheid, de Memorial Van Damme voor atletiek en daarom bij deze een pleidooi voor één Grand Gala de l’ Informatique Belge met één serie van Awards. Ooit had de VRT zijn Gouden Bertjes, de IT-sector verdient minstens haar Gouden bITjes !

Iedereen bij elkaar, in Brussel, op de Heizel natuurlijk want alleen daar hebben we plaats, parking en perfect 2-talige toiletmadammen. Klanten, leveranciers, politici, academici … allemaal bij elkaar aan ronde tafels van tien. Geen enkele onnodige discussie wie aan de kop van de tafel zit.  Mannen in zwarte pinguin outfit met strik en al die mooie vrouwen met diep uitgesneden glitterjurken waaraan zelfs Lara Croft zich niet zou wagen. Een 20-tal Gouden bITjes in welomlijnde en meetbare disciplines, door een objectieve vakjury gekozen, met telkens een massief Gouden bIT beeld, betaald door de sponsor. Dit alles gepresenteerd en aan elkaar gepraat door de Federale Minister van Werk en Informatisering Peter Vanvelthoven, daarin geassisteerd door zijn bevallige assistente Freya Van den Bossche die dit unieke project al in haar federale begroting van 2007 heeft ingeschreven. VRT en RTBF broederlijk naast elkaar en rechtstreeks op antenne met een programma dat boeit maar niet vermoeit. Een Oscar-uitreiking waardig en achteraf alle jongeren geïnteresseerd voor een job in de IT-wereld, de meest sexy sector van België.

Mijn voorstel is dit te doen op 10 november ’s avonds want dan hebben we de zekerheid dat ook Albert en Paola in het land zijn en dus persoonlijk de Gouden bITjes kunnen uitreiken aan de nieuwe strijders en bekende soldaten uit het IT-wereldje. ’s Anderendaags ziet de vorst dan de oudstrijders en de onbekende soldaat terwijl wij met zijn allen van een welverdiende rust genieten. Ook in de harde en onmeedogenloze IT-wereld mag het even wapenstilstand zijn.

Bruno Segers
Ex-algemeen directeur Microsoft Belgium & Luxembourg
Vrijbuiter, blogger en jobzoekende in de (IT)sector
 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s