Het zijn gekken die vliegen op nine-eleven

9 november, 9/11 of nine-eleven. Alleen gekken vliegen op dat soort data maar via Bruno’s BlogBoek dd. 13/10 (een vrijdag) weten jullie dat ik geen enkel risico of uitdaging uit de weg ga. Bill is gisterenavond toegekomen in België en ik ben onderweg met een delegatie van Vlaamse bedrijven, academici, politici en IT-leveranciers naar de Amerikaanse Westkust. Van de Europese hoofdstad Brussels DC via een tussenstop in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC naar het zonnige San Jose. Daar vervoegen we Minister Moerman en enkele landgenoten die eerder hebben deelgenomen aan de prinselijke missie in Canada. We bezoeken HP, Cisco en Microsoft om deze bedrijven te motiveren voor hun directe en indirecte bijdrage bij het uitbouwen van de kennisregio Vlaanderen. Daarover volgende dagen meer.

Hoe zou het echter vandaag met Bill in Brussel verlopen zijn ? Jaren geleden kreeg hij een taart, 2 jaar geleden een (electronische identiteits)kaart, wat zou het nu geworden zijn ? Uit de grond van mijn hart hoop ik dat Bill -voor waarschijnlijk 1 van zijn laatste officiële bezoeken aan België- een staande ovatie heeft gekregen van de meer dan 7000 (zouden het er zoveel geworden zijn ?) aanwezigen. Ik hoop ook dat alle Microsoft medewerkers de succesvolle lancering van Windows Vista gevierd hebben zoals gevraagd in Bruno’s BlogBoek dd. 11/09. Op 11/09 had ik beloofd om op 09/11 om 11 uur ’s avonds mee te komen vieren, nu hang ik hier –als een zeemeeuw- hoog in de (US) lucht.

Wie zou de prestigieuze Kafka Award gewonnen hebben ? Een 30-tal bedrijven, groot en klein, hebben een dossier ingestuurd waarin ze duidelijk aantoonden dat ze de bureaucratie binnen hun bedrijf aangepakt hebben en dat het eenvoudiger is geworden voor klanten, leveranciers of personeel. Ook minder administratie verhoogt immers de concurrentiekracht. Simplicity is Power en Simplicity makes Power. De laureaten kennen we intussen; de zetelreservatie van Kinepolis, de winkelradio van Colruyt, het elektronische formulierenbeheer bij drukkerij Monti, het ordersysteem van Thermote & Vanhalst en het digitaal traceringssysteem voor het Certus-varkensvlees. Zouden al deze bedrijven Microsoft software gebruiken ? Want naast KPMG en het VBO is ook Microsoft sponsor van deze award. Misschien komt er wel een open source oplossing uit de bus ! Volgens mij maakt Kinepolis de beste kans, de voltallige regering is daar immers recent gaan kijken naar de film ‘Al Gore in Wonderland’; van pionier van de digital highway naar ambassadeur van Kyoto, wat een carrière.

Blijft de derde –en laatste- vraag. Wanneer wordt Staatssecretaris Van Quickenborne minister ? 2 jaar geleden kreeg Staatssecretaris van Informatisering Peter Vanvelthoven immers een promotie tot Minister van Werk en Informatisering nadat hij Bill zijn persoonlijke electronische identiteitskaart gaf. Een ontmoeting met Bill doet immers altijd wonderen, ook voor onze politici. Wees gerust, binnenkort is het Minister van …. en Administratieve Vereenvoudiging. Volgens mij wordt het Minister van Overwerk en Administratieve Vereenvoudiging want er is nog aardig wat simplicity nodig in onze complexe staatsstructuur en instellingen. Hopelijk nemen ze snel een beslissing over de promotie van mister Kafka, anders wordt hij nog Minister van Staat en Administratieve Vereenvoudiging ! Eigenlijk nog niet zo erg, een Minister van Staat is de enige minister zonder portefeuille met een volle portefeuille, dat is pas eenvoud die écht macht maakt.

segers_bruno@hotmail.com – in het luchtruim boven de US Oostkust – 09/11 – 20:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s