Voor Vorst, voor Volkswagen en voor Recht

Die bankiers toch. Binnenkort willen we via All Together BVBA een wagen leasen maar je moet aardig wat bewijsmateriaal voorleggen aan de banken vooraleer zij geloven dat je ooit in staat zal zijn hen maandelijks te betalen. Ik had het moeten weten; ooit wilden we een lening aangaan voor de woning maar de lening werd pas afgesloten door de bank zodra wij hadden kunnen bewijzen dat we eigenlijk geen lening nodig hadden. Ik kan ons Freya echter geen tweede keer lastigvallen om ook deze praktijken eens te onderzoeken.

Toch moeten we niet klagen; wij kunnen tenminste nog een wagen aanschaffen, bij VW in Vorst mogen ze geen Golfs meer maken en 4.000 mensen staan op straat met aardig wat onzekerheid voor heel wat gezinnen. Normaal steek ik hier een betoog af tegen de hoge loonlast in België maar deze keer gaat de productie niet naar de lagere loonlanden in bvb. het Oostblok maar naar gelijke loonland Duitsland. De productie is daar zelfs duurder dan in Vorst. Vandaag stonden ze in Brussel allemaal eensgezind maar machteloos naast elkaar; de arbeiders, de bedienden, de directie, de vakbonden, de regionale en federale ministers en de premier. Alleen de vorst ontbrak op het appél voor Vorst, voor Volkswagen en voor Recht.

Wie ook niet te zien was vandaag waren de regelneven van de Europese Commissie. Neelie Kroes spant zich dagelijks in om de Europese consumenten te beschermen tegen Microsoft maar welke commissaris nam het op voor het onrecht dat de mensen in Vorst werd aangedaan door dit Duits protectionisme ? Niemand natuurlijk; het is makkelijker je af te zetten tegen een niet-Europees bedrijf dan positie in te nemen tegen de grootste Europese staat.

‘Eergisteren Renault Vilvoorde, gisteren Ford Genk, vandaag VW Vorst en morgen misschien Opel Antwerpen. Heeft de Leuvense econoom Paul De Grauwe gelijk als hij stelt dat de overheid maar best niet langer de autoassemblage in dit land steunt omdat dat dat neerkomt op water dragen naar de zee? Volgens De Grauwe is op termijn alle industrie hier ten dode opgeschreven en zullen we het volledig moeten hebben van de dienstensector.‘ stelde Stefaan Huysentruyt vandaag in De Tijd. Onze ministers kunnen alvast beginnen ervoor te zorgen dat hun dienstwagen in België geproduceerd wordt of overschakelen op één van onze vele Belgische fietsmerken … Jaren geleden was iedereen het roerend oneens over de sluiting van Vilvoorde maar jaren later rijden er nog steeds Renaults rond bij ministeries, openbare instellingen en overheidsbedrijven.

En wij kunnen er met zijn allen – All Together- alvast voor zorgen dat het Europese Parlement –en de daarmee samenhangende dienstensector- Brussel nooit meer verlaat. Niet naar Straatsburg en zeker nooit naar Wolfsburg. Stem nu op www.oneseat.eu om het Europees Parlement in Brussel te houden en jaarlijks 200 miljoen euro te besparen. We besparen niet alleen dat bedrag maar door additionele overnachtingen zorgen we ook voor meer horeca –dus dienstensector- inkomsten. En als we bedden tekort hebben dan kunnen we van VW Vorst nog altijd een hotel maken. Een hotel dat niet alleen door de Europese parlementairen zou kunnen gebruikt worden maar ook als een duo-ticket voor alle evenementen in Vorst Nationaal. Geen traditionele Bed-and-Breakfast maar de kraaknieuwe Belgian-Beer-and-Bed formule. En degenen die zich misdragen kunnen zonder enige meerkost overnachten in de gevangenis van Vorst.

Ik ben ervan overtuigd dat Jan en Jan, de 2 Jannen,  het duo achter de Night-of-the-Proms en de revival van het Antwerpse Sportpaleis al hun businessplan aan het schrijven zijn. Van mij mogen de VW arbeiders morgen alvast starten met het slopen van de VW fabriek, ik begrijp hun woede al te goed maar laat a.u.b. de muren staan want samen met Vorst Centraal en Vorst Nationaal hebben we met Vorst Internationaal (de nieuwe naam van VW Vorst) een uniek triplet om de dienstensector in het Brussels gewest versneld uit te bouwen.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 21/11 – 23:45

PS Iedereen weet dat ik tegen het teveel aan ICT Awards ben maar mag ik alle lezers toch vragen tussen 14 en 27 november –voor de eerste en de laatste keer- op Bruno’s BlogBoek (nr. 13 in groep 3) te stemmen als www.sitevanhetjaar.be ? Dan kan ik eindelijk het voorbeeld geven; de BoB (Best of Blogs) Award weigeren en op 8 december in Dancing Carré eens carré mijn mening zeggen over de nood aan echte Gouden bITjes. Niets meer, niets minder. Intussen probeer ik te achterhalen wie ongevraagd mijn dagelijks bloed, zweet en tranen genomineerd heeft als een blog.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s