Een grote dag voor Bruno’s BlogBoek

Een grote dag voor Bruno’s BlogBoek. Vanavond komt Debbie Weil, auteur van ‘The Corporate Blogging Book’, naar Antwerpen voor een lezing over ‘turning blogging into a business strategy’. En dit ter gelegenheid van de 10de verjaardag van NewsEngine, het PR bureau van Ben Geysen, mijn eerste persoonlijke communicatieadviseur. Van Ben leerde ik dat één positief artikel veel meer waard is dan een advertentie en bovendien veel goedkoper. Sindsdien spendeer ik relatief meer geld aan PR dan aan advertenties en heb ik meer relaties met saaie journalisten dan met bloedmooie advertentieverkoopsters. En jaren later zet mijn blog dit principe nogmaals in de praktijk. Bruno heeft nog nooit ergens geadverteerd maar iedereen kent Bruno. Dankzij zijn blog. Of hoe je zonder advertising toch bekend kan worden.

Toen ik jaren geleden in mijn Lotus tijd rechtstreeks op antenne moest in De Zevende Dag leerde Ben mij het medium TV kennen en coachte mij prachtig zodanig dat ik zonder enige stress die vuurproef doorstond. Dienst, wederdienst, dacht ik en enkele maanden geleden leerde ik Ben het nieuwe blog medium kennen. Ben werd enthousiast en naar aanleiding van de 10de verjaardag van zijn bedrijf organiseert hij nu één van de eerste sessies in België aangaande dit fenomeen. Met Debbie Weil als gastspreker en uw dienaar als 1 van de 4 panelleden. Bruno’s BlogBoek is nu bijna 9 maanden oud en ik ben blij dat ik naast professionals zoals Karl Van den Broeck, Bettina Geysen, Philippe Borremans en Luc Robijns mag zetelen. Ik betwijfel of ik naast Bettina mag zitten want in Bruno’s BlogBoek dd. 18/10 maakte ik gedurfde uitspraken over haar. Maar ja, berouw komt na de zonde en het pleit voor Ben dat hij mij niet heeft willen censureren.

In primeur voor mijn bloglezers hierbij alvast de 3 mythes die Debbie Weil straks in haar voordracht gaat doorprikken :

  1. Ik lees geen blogs
  2. Ik heb geen tijd om te bloggen
  3. Als ik mijn ogen sluit gaat dat blogding wel weg

Hiermee is dus weer het bewijs geleverd dat informatie al beschikbaar is via Bruno’s BlogBoek vooraleer ze bij anderen terechtkomt. Bij deze ook even vermelden dat er vanmiddag weer een hotelmanager uit de IT wereld vertrokken is; Country Manager Yvan Morel verlaat immers EDS. Morgen ziet en hoort u het wel via de ‘traditionele’ media, vandaag weet u het al via Bruno’s BlogBoek. Al gaat de waarheid nog zo snel, bloggers achterhalen ze wel. En nu ga ik luisteren naar blogging goeroe Debbie Weil.

segers_bruno@hotmail.com – Antwerpen, klaar voor het grote werk – 07/12 – 17:30

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s