Van buiten naar binnen denken

Weer een paar mooie citaten in de zaterdagkranten. Jan Callewaert, CEO Option, die stelt dat “Daar loopt het met Vlaamse bedrijven soms fout: ze innoveren maar niemand zit op de innovatie te wachten”. Isabelle Santens, algemeen directeur van het modehuis Andres, drukt het anders uit “Contact met de winkels is de enige manier om de vinger aan de pols te houden”.

Allemaal uitingen van het fenomeen dat teveel bedrijven nog steeds van binnen naar buiten denken en niet van buiten naar binnen. Uiteindelijk is het altijd de klant die het succes van een bedrijf bepaalt maar veel bedrijfsleiders leiden nog steeds hun bedrijf zonder zich te laten leiden door hun klanten. En halen soms dure consultants in huis om tot deze eenvoudige vaststelling te komen.

In Bruno’s BlogBoek dd. 08/09 gingen mijn felicitaties al een eerste keer naar Option maar via deze weg gaan mijn felicitaties naar Jan persoonlijk voor zijn boek en het starten van zijn blog. Eindelijk een Vlaamse internationale bedrijfsleider die de dialoog over ondernemerschap en innovatie aangaat. Deze discussie is cruciaal voor de toekomst van Vlaanderen en moet op alle niveaus gevoerd worden.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 09/12 – 18:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s