De zondag van de Jean-Maries

Ooit stond hij plots bij Microsoft aan de receptie toen hij hoorde dat Bill Gates ’s anderendaags in het land was. Sindsdien kruisten onze wegen af en toe, zeker wanneer er weer sponsoring opportuniteiten waren. Deze ochtend (lees nacht) kwamen we elkaar toevallig in Schoten nog eens tegen. Jean-Marie Pfaff die met zijn Carmen rustig een glas aan het drinken was, op weg van Brussel naar huis. De ouderen kennen hem als de beste doelman ter wereld die niet kon zwemmen en die geen Duits sprak, de jongeren kennen hem via de VTM Pfaff soap als de schoonvader van Sam Gooris maar Jeanke is en blijft ‘El Sympatico’, iemand die steeds zichzelf gebleven is. Er waren geen camera’s in de buurt en dan is hij meer puur dan ooit, samen met zijn Carmen. We hebben bijna 3 uur samen gezeten, gepraat over van alles en nog wat en mij viel het op hoe rustig, bezadigd en wijs deze topsporter geworden is. Met een (h)eerlijke kijk op het zakelijke en familiale leven. Wij hebben alvast genoten van deze toevallige ontmoeting. Maar volgende keer vraag ik het geheim achter de frieten aan Carmen. Va bene Jean-Marie.

Deze middag dus laat uit bed. En het verhaal van die andere Jean-Marie op radio en TV. Ze mogen van Dedecker zeggen wat ze willen maar voor mij is en blijft ook hij een man uit één stuk. Dedecker is misschien niet ‘El Sympatico’ maar ook hij heeft een hoog teddybeer gehalte dat je alleen maar ontdekt in een persoonlijk gesprek, ver van de media. Ook Dedecker is wijs en weet wat hij wil. Maar blijkbaar leggen de politici nu een cordon sanitaire rond Jean-Marie Dedecker zelf. En dat is een spijtige zaak voor een aantal standpunten die Rechts voor de Raap werden geformuleerd maar die nu niet aan bod dreigen te komen. We zullen wachten wat de toekomst brengt maar ik hoop dat Dedecker nog iets in petto heeft voor dit getto. Va bene Jean-Marie.

In Bruno’s BlogBoek dd. 09/10 lanceerde ik mijn idee rondom het Cordon Populaire. Misschien wordt het toch tijd om het op te richten, met Jean-Marie als lijsttrekker en Jean-Marie als lijstduwer. En daartussen een aantal mandatarissen die niet kunnen ontsnappen, kartels kunnen verbreken of collega’s verbannen.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 10/12 – 17:45 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s