Zonder commentaar

Verleden week heb ik van Debbie Weil geleerd dat een echte blog aan volgende 3 criteria voldoet :

  • Formaat van een online dagboek
  • Een interactieve website
  • Een manier om te luisteren naar –en te leren van- uw lezers

Volgens die criteria is Bruno’s BlogBoek helemaal geen blog want ik laat vanaf de eerste dag geen commentaar toe. Nogal wiedes want ik startte als Microsoft CEO en had geen enkele zin om alle Microsoft haters te concentreren op mijn blogsite. Want iedere keer dat je iets zegt vanuit Microsoft zijn er wel een aantal pipos die daar een andere mening over hebben. Toch stel ik vast dat veel bloggers aanstoot nemen aan het feit dat ze niet rechtstreeks een reactie kunnen posten. Alsof hun eigen blog bulkt van het commentaar op hun postings. En commentaar dat door sommige bloggers zelfs verwijderd wordt als een vorm van censuur.

‘Zonder commentaar’ heeft inderdaad een aantal nadelen. Zo konden mijn lezers bvb. niet genieten van de opmerking van Zwarte Piet naar aanleiding van Bruno’s BlogBoek op Sinterklaas. Daarom publiceer ik de reactie vandaag met alle plezier. Ik citeer : Bruno, als werkloosheid bij iedereen, zoals bij jou, zou leiden tot pie(n)tere statements, dan zouden wij best alle Vlamingen en Walen verplichten om nu en dan even werkloos te zijn. Het zou onze kenniseconomie alleen maar ten goede komen en zou zelfs de werkloosheid oplossen. Als de Sint dat dan ook nog weet te communiceren (maar hij weet hoe te "werken met media") dan zouden wij de fetisj van economische groei overboord kunnen gooien en zelfs de transfers naar Wallonië zouden dalen. Als jij er nu maar in slaagt dat een BV (bende Vlamingen) in uw voetsporen treden (de Walen overhalen zal minder moeilijk zijn (sic)), dan kan het Bruto Nationaal Geluk niet meer op. Zwarte Piet. Einde citaat. Zonder commentaar is ook nadelig voor de aankondiging dat Microsofts OpenXML formaat vandaag –zoals ODF- een ECMA standaard werd. Ik had er graag een stukje over geschreven met verwijzing naar Bruno’s BlogBoek dd. 30/06 en met alle plezier de ‘lovende’ commentaren van de Microsoft-haters gelezen als reactie op deze recente ontwikkeling.

‘Zonder commentaar’ heeft toch ook een aantal voordelen. Zo kon ik alleen genieten van alle kandidaten en kandidates die komen solliciteren voor de 2 openstaande plaatsen in de nieuwe ‘Sex and the cITy’ serie die ik aankondigde in Bruno’s BlogBoek dd. 08/12. Geen commentaar zou ook beter zijn voor ordinaire sites zoals 2 Girls waar één perverte kerel Philippe zich uitgeeft als 2 perverte meiden Evelien en Stefanie, met alle goedkope gevolgen vandien . Bijna alle -al dan niet- vunzige commentaar wordt daar anoniem gepost met nicknames en diezelfde ‘bloggers’ verkiezen deze site dan nog tot Clickx Blogsite van het Jaar. Dat is pas voorbeeldgedrag. Wie kan mij vertellen wat het verschil is tussen een blogsite zonder commentaar en een blogsite vol met commentaar van onbekenden ? Ik reken op Skynet om hierin haar verantwoordelijkheden te nemen.

Maar wees gerust, ik ga mijn leven beteren. Vanaf 1 april. Als de screening van de kandidates voor ‘Sex and the cITy’ achter de rug is. En als de eerste hardcopy editie van Bruno’s BlogBoek – na exact 1 jaar hard werken en schrijven – eindelijk in de rekken ligt. Dan schakel ik over op het beste blogplatform ter wereld, met een leuke layout voor mijn dagboek. Dagelijkse bijdragen (en dus niet alleen titels en een paar dagen later de tekst) met dagelijks mogelijkheden tot commentaar. Maar naamlozen en andere nicknames gaan er onmiddellijk af. Zonder commentaar.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 11/12 – 21:00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s