Een overuur op de Raad van Bestuur

Binnen onze universitaire onderzoeksinstellingen is er geen gebrek aan brains en aan ideeën, dat weten we al langer. De grootste uitdaging blijft echter het ‘vermarkten’ van een idee, de marketing of hoe zorg je ervoor dat een idee kan uitgebouwd worden tot een bedrijf dat waarde (lees jobs en producten of diensten) creëert ?

Binnen het IBBT, het Interdisciplinair Instituut voor BreedBand Technologie, proberen we dit proces te begeleiden maar geen kip zonder ei en dus is het belangrijk dat uit de vele onderzoeksprojecten de juiste keuzes worden gemaakt. Vandaag bespreken we op de Raad van Bestuur in Gent de selectievoorstellen voor 2007. In tegenstelling tot 2006 wordt er deze keer blijkbaar vanaf dag 1 reeds gedacht aan een uitgesproken branding van de projecten; je krijgt immers nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Hierbij de namen van enkele subsidieaanvragen waarvan alvast de projectnaam een uitwisbare indruk heeft gelaten :

  • ADAMO of Advanced Disaster Architecture with Mobility Optimizations
  • AVEQ of Audio-Visual Engineering and Quantization
  • COCOMEDIA of Collaborative Community Media
  • COMICS of Correlated Microphones for Clear Speech
  • GEISHA of Grid Enabled Infrastructure of Service Oriented High definition Media Applications
  • PECMAN of Personal Content Management Platform
  • POKUMON of Podiumkunsten Multimediaal Ontsloten
  • TRANSECARE of Transparante ICT Platformen voor eCare

Natuurlijk nog vele andere aanvragen. Het worden overuren hier in Gent want er wordt immers niet op basis van de naam maar op basis van de inhoud en aanpak beslist welke projecten voor subsidies in aanmerking komen. Toch zorgt een originele naam steeds voor de eerste noodzakelijke aandacht voor het project in kwestie.

Hopelijk maken we hier de juiste keuzes want de komende jaren moeten een aantal van deze multidisciplinaire onderzoeksprojecten het embryo gaan vormen van 1 of meerdere bedrijven die Vlaanderen naar buiten gaan brengen in de wereldwijde kennismaatschappij. Geen eenvoudige klus om met een 12tal personen de subsidie (lees uw belastingsgeld) op de juiste manier toe te kennen.

segers_bruno@hotmail.com – Gent – 14/12 – 21:00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s