Niet het Vlaams Blok maar het Vlaams Blog is TIME’s Person of the Year

Sinds 1927 selecteert het Amerikaanse Time Magazine hun Person of the Year, de persoonlijkheid van het jaar. Kortom de globale versie van de Belgische Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

Stefan Everts bij de mannen, Justine Henin bij de vrouwen maar volgens TIME are You the Person of the Year. Inderdaad U want in het internet- en informatietijdperk controleert U de wereld. Bruno’s BlogBoek lezers weten het al langer maar nu weet –dankzij TIME Magazine- iedereen het. In 2006 werd het wereldwijde web immers een middel om kleine bijdragen van miljoenen mensen bij elkaar te brengen en relevant te maken voor iedereen. Het traditionele dagboek maakt plaats voor een blog, een fotoboek wordt vervangen door Flickr en de videotheek heet plots YouTube. De duurzame encyclopedie die bij onze ouders in de kast prijkte heet nu Wikipedia, staat op het internet en wordt volgeschreven door iedereen en voor iedereen. Vele mensen staan gratis ten dienste van anderen wat niet alleen de wereld gaat veranderen maar ook de wijze waarop de wereld verandert. Het begin van het einde of het einde van het begin ?

In 2006 winnen dus noch het Vlaams Blok noch het Vlaams Belang maar het Vlaams Blog –samen met al die andere internauten- de verkiezingen. En op die manier winnen eindelijk nog eens een aantal Belgen een prijs in een wereldwijde competitie. Mijn felicitaties gaan dus naar U, beste lezer. U prijkt vandaag in de TIME Gallery of Fame, naast Lindbergh, Gandhi, Hitler, Churchill, De Gaulle, pausen en presidenten. Nog nooit scoorde een Belg zo hoog en daarom ontvangt U van mij als beloning de TIME Cartoon of the Year. Gratis, maar online. Zoals al die anderen. Want ondanks het feit dat iedereen overal tegelijkertijd kan zijn is vliegen er immers niet veiliger op geworden in 2006. Maar je kan Osama en all die andere Bin Ladens toch moeilijk The Person of the Year 2006 gaan noemen …

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 18/12 – 22:15

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s