Kerstwensen, de globale versie

Kerstwensen, het blijft altijd een moeilijke beslissing. Jaren geleden was ik een trendsetter die besloten had als eerste op electronische wijze kerstwensen over te maken maar vandaag wordt mijn mailbox overstelpt met links die al dan niet openen of met ongepersonaliseerde attachments van ettelijke megabytes. Feit is dat iedereen alles naar iedereen stuurt en dat het kaf niet meer van het koren te scheiden valt. Volgend jaar stuur ik terug mijn wensen op een mooie kaart en met een persoonlijke tekst via De Post aan al degenen die me echt lief zijn en publiceer ik mijn brede kerstwensen op Bruno’s BlogBoek.

Morgen publiceer ik mijn kerstwensen voor dit jaar maar hierbij alvast een copij van de ‘globale’ versie die ik zojuist verstuurd heb naar al mijn internationale vrienden. Na mijn jarenlange ervaring binnen global US companies en mijn recente juridische krachtproeven ben ik zeer beducht geworden om iemand op de tenen te trappen. Lees maar.

Subject: Holiday Greetings

I wanted to send some sort of holiday greeting to my friends and colleagues, but it is so difficult in today’s world to know exactly what to say without offending someone. So I met with my attorney yesterday, and on his advice I wish to say the following:

Please accept with no obligation, implied or implicit, my best wishes for an environmentally conscious, socially responsible, low stress, nonaddictive, gender neutral celebration of the summer solstice holiday, practiced with the most enjoyable traditions of religious persuasion or secular practices of your choice with respect for the religious/secular persuasions and/or traditions of others, or their choice not to practice religious or secular traditions at all.

I also wish you a fiscally successful, personally fulfilling and medically uncomplicated recognition of the onset of the generally accepted Gregorian calendar year 2007, but not without due respect for the calendars of choice of other cultures whose contributions to society have helped make our country great and without regard to the race, creed, color, age, physical ability, religious faith or sexual preference of the wishee.

By accepting this greeting, you are accepting these terms:

This greeting is subject to clarification or withdrawal. It is freely transferable with no alteration to the original greeting. It implies no promise by the wisher to actually implement any of the wishes for her/himself or others and is void where prohibited by law, and is revocable at the sole discretion of the wisher. This wish is warranted to perform as expected within the usual application of good tidings for a period of one year or until the issuance of a subsequent holiday greeting, whichever comes first, and warranty is limited to replacement of this wish or issuance of a new wish at the sole discretion of the wisher.

Disclaimer:
No trees were harmed in the sending of this message; however, a significant number of electrons were slightly inconvenienced.

Gelukkig is er naast het globalisme in ‘the American way’ ook een nieuw globalisme onderweg dat –zoals ik vermeldde in Bruno’s BlogBoek dd. 23/12– veel meer gedragen en gedreven wordt door oosterse waarden i.p.v. het ‘command-and-control’ globalisme. Om de veranderingen niet te abrupt te laten verlopen leid ik het in met een mooi verhaal aan de vooravond van Kerstmis :

Jung Wang en zijn vriendin Lee Wang zitten samen hand in hand bij de waterkant. De zon gaat onder in China, het is 20 graden en er staat een zacht briesje,kortom het belooft een romantische avond te worden …
 
Jung Wang vraagt aan Lee Wang om "WIEWIECHU" te doen, maar Lee Wang zegt dat ze hoofdpijn heeft en er geen zin in heeft. Zij heeft er genoeg aan om gewoon samen aan de waterkant te zitten en vindt "WIEWIECHU" nu niet nodig, bovendien heeft ze angst dat men hun zou kunnen horen.
 
Jung Wang blijft echter aandringen : "Alstublieft schatje, het is zolang geleden, we zullen het zachtjes doen en niemand zal ons horen. Ik heb er echt zin in !! Laat ons snel éénmaal WIEWIECHU doen!!"
 
Lee Wang geeft toe: "OK!…eventjes dan….en ze beginnen eraan…… Ze tellen samen af    3…2…1…

Morgen op Kerstdag rond ik –samen met mijn persoonlijke kerstwensen – dit mooie Oosterse WIEWIECHU verhaal af en hoop ik alvast op een ander globalisme in 2007.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 24/12 – 17:15

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s