Over Blooper Awards, Blooker Prizes en bloeken

Op eindejaar passeren ze weer allemaal de revue op televisie; de fameuze bloopers, de missers van het voorbije jaar, de dingen die je niet gezien hebt. Ik ben benieuwd wie de prestigieuze Blooper Award gaat winnen maar volgens mij maakt Minister Daerden, genomineerd in Bruno’s BlogBoek dd. 14/10, een zeer goede kans.

In Amerika bestaat er reeds een Blooker Prize, de prijs voor het beste Blook, de samentrekking van een blog en een book. Maar ook deze trend is onderweg naar het oude continent. Blogvriend Michael ontdekte intussen “bloek” als het woord van de week van de Van Dale. Na het werkwoord googlen is nu blijkbaar ook het zelfstandig naamwoord bloek toegevoegd. En, ik citeer “een bloek wordt ook wel een blogboek genoemd”. Lap, naast het woord bloek is ook het woord blogboek in de Van Dale opgenomen. En de volledige definitie is

boek dat eerst als weblog gepubliceerd is, of waarvan grote delen interactief, via een weblog tot stand zijn gekomen

We hebben hier dus te maken met een nieuw genre dat door uw dienaar per 1 april 2006 als blog werd gelanceerd en dat per 1 april 2007 als boek zal worden uitgegeven. Ik voel me een echte trendsetter; Hendrik Conscience leerde zijn volk lezen, Peter Benoit leerde zijn volk zingen en Bruno Segers leerde zijn volk bloeken. Volledig in lijn met de familietraditie want mijn grootmoeder leerde als cafébazin in de Fortuinstraat heel Antwerpen vloeken. Ik ben benieuwd wanneer Bruno, de Belgische Bloeker, in Wikipedia gaat opgenomen worden om zo vereeuwigd te worden voor het virtuele nageslacht.

Exact vandaag verscheen het dagboek van Tony Mary; wie beter dan Tony zou op 1 april Bruno’s BlogBoek –of moet ik vanaf nu zeggen Bruno’s Bloek– kunnen komen inleiden ? Michael zal uberhaupt wel een voorwoordje schrijven want Tony kent alles van radio en televisie maar mocht van zijn voogdijminister niets kennen van de nieuwe digitale wereld. Of zou ik toch Bourgeois vragen voor een woordje op bladzijde 1 van Bruno’s Bloek ? Media is toch zijn bevoegdheid ? Ik vraag vanavond alvast de mening van mijn impresario Peter Frans. Oei, het is al 19 uur voorbij. Ik had er al moeten zijn. Geen probleem, vedetten komen altijd te laat. Heb ik van Jean-Marie van Carmen geleerd.  

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 27/12 – 19:00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s