Zonder Saddam in de schaduw van een Waalse dam

Deze ochtend viel zonder blinddoek maar met een halsdoek het definitieve doek over Saddam. Goed nieuws voor televisie- en GSMstations om in deze stille periode wat extra nieuws te hebben. Spijtig genoeg hebben de meeste bladen en zenders hun Persoon van het Jaar 2006 reeds gekozen en afgedrukt want anders maakte het Saddam gebeuren een goede kans. Niet alleen als Man maar ook als Foto en Film van het Jaar 2006. Dat zou pas een monsterscore zijn. Ik ben benieuwd wanneer de volledige video van de terechtstelling –al dan niet- getrukeerd op het internet zal verschijnen. Maak me niet wijs dat er tussen al die aanwezige Irakezen niemand stond met een GSM-camera. Al gaat de informatie of censuur nog zo snel het internet achterhaalt het wel. Kijk maar op YouTube, LiveVideo, DailyMotion, MySpace etc … de volgende dagen.

Maar daar hebben we niet op gewacht. Want het huis moest ontruimd worden van enig ouderlijk gezag omdat Hans en Nils morgenavond de benedenverdieping van de woning willen ombouwen tot een feestzaal. De buren zijn bij deze verwittigd. Wij daarentegen hebben als echte Belgen besloten om met een ander koppel de laatste dagen van 2006 in Wallonië te vieren. Wallonië is niet voor niets onze meest bevoorrechte zakenpartner en nadat ik het Rudy Arnoudt – Vlaanderen Wallonië – Je t’aime moi non plus manifest ondertekende voegen wij de daad bij het woord. Ik ben benieuwd hoeveel andere ondertekenaars ik deze dagen in La Botte du Hainaut, de laars van Henegouwen, ga aantreffen. Volgens mij zitten de meeste ondertekenaars in Knokke, de Azurenkust, een buitenlands skigebied of thuis maar zeker ver verwijderd van alle transfers naar onze zuiderburen waarover ze de mond toch zo vol hebben.

Ten westen van de Maas en ten oosten van Frankrijk bevindt zich immers een prachtige streek en natuurgebied. Te midden van dit moois bevinden zich de grootste stuwmeren van België, de Meren van Eau d’Heure, waar in de zomer aardig wat toeristische activiteiten plaatsvinden. Ons bungalowpark Village l’Eau d’Heure behoort tot een Nederlandse groep en zo wordt ons Vlaams vakantiegeld blijkbaar via Wallonië doorgesluisd naar Nederland. Dat zijn transfers die dateren van voor 1830 …

Maar er is ook goed nieuws. In 1850 richtten monniken uit Westvleteren na een schenking door de Prins van Chimay dichtbij de bron van de Oise een abdij op. Naast de landbouw brachten zij ook hun brouwervaringen mee en zorgden zij ervoor dat toch een deel van het water dat Henegouwen gratis verlaat richting Frankrijk en Seine wordt omgezet in een commerciëel verhandelbare substantie. Of hoe een deeltje Vlaamse kennis reeds sinds het einde van de 19de eeuw zorgt voor het opwaarderen van Waalse grondstoffen. Kennis uit de streek van Yves toegepast in de streek van Elio. Zouden ze in de kennismaatschappij van 2007 dan toch vrienden worden ?

segers_bruno@hotmail.com – Froidchapelle – 30/12 – 22:15

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s