Gedaan met beven, het is nu tweeduizendenzeven

Van 63 op 1 januari tot 78 op 31 december. Neen, niet de koers van 1 of ander aandeel op Wallstreet of binnen de BEL20 maar het verloop van de gewichtscurve van ondergetekende. Na een zware tandingreep startte ik 2006 immers ruim beneden mijn referentiegewicht en bij gebrek aan stress tijdens het laatste trimester sloot ik ruim boven dat gewicht af. Een curve waaraan elke belegger de vingers zou aflikken maar een rendement van bijna 24 % op jaarbasis deed me toch wel een beetje beven aan het begin van 2007.

Daarom 2 goede voornemens voor het jaar 2007; meer stress en meer beweging. Binnenkort zijn we weer meer dan fulltime aan de slag maar daarnaast gaan we ook elke dag joggen. Want het kan niet zijn dat een massa spieren zo snel ingekapseld geraakt in andere materie. Mijn hersencellen hou ik vrij door elke dag te bloggen maar mijn spieren verdienen dezelfde vrijheid. Dus dagelijks joggen en sporten geblazen.

Zoonlief bezorgde mij een slogan van het Vlaams Blog “minder wetten, meer tetten” die hij op het internet had aangetroffen en –eerlijk- ik begin mij sinds de verkiezing van de Site van het Jaar zorgen te maken. Een aantal blogsites zijn als het ware gratis (soft)porno sites. Ik wil me niet opwerpen als de moraalridder, ben geen vragende partij voor nog meer wetten maar vraag bij deze aan de MSNs en Belgacoms van vandaag om hun sociale verantwoordelijkheden op te nemen en een aantal normen aangaande inhoud in te bouwen.

En aan alle Vlaams Bloggers mijn echte wens voor 2007 : meer netten, minder tetten. In zijn visienota vroeg Tony Mary immers 8 aparte kanalen rond verschillende thema’s en doelgroepen maar de VRT kreeg alleen een cultuurnet dat nu al terug in vraag wordt gesteld. Een seniorennet bestaat gelukkig al maar ik reken in 2007 op de Vlaams Bloggers voor een kindernet, een informatienet, een kennisnet, een jeugdnet en een sportnet. Een net voor de Vlaamse identiteit hebben we al; het Vlaams Blog maar ze moeten zo snel mogelijk de juiste slogan gebruiken. Meer netten, minder tetten. En op die manier wordt in 2007 een deel van de VRT visienota toch waargemaakt. Ondanks een ondertekende beheersovereenkomst.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 01/01 – 22:45

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s