Bert aan de bal

2007 wordt Het Verdriet van België suggereerde Bruno’s BlogBoek dd. 31/12. En ziedaar, het jaar is nog geen 2 dagen oud maar Vlaamse minister van Sport en Cultuur Bert Anciaux is reeds aan zet in de media. De spelmaker van dienst om –indirect- een eerste visje in het water van de staatshervorming te gooien. “Ik ben geen separatist, ik ben een ver doorgedreven confederalist”. Voilà, nu weten we het ook.

Eén van de problemen van het huidige België is dat de belastingen federaal worden geïnd terwijl het geld regionaal wordt uitgegeven. En dat genereert sowieso conflicten. Maar er is meer. De Vlaamse minister van Sport en Cultuur die niet alleen Kate Ryan sponsorde maar ook de Vlaamse sportbeoefenaar wil stimuleren en subsidiëren komt in conflict met het Belgische Olympisch en Interfederaal Comité, de Belgische Wielerbond en de Belgische Voetbalbond. Bert heeft wel geld voor sport maar Bert wil dat de Belgische bonden het op de juiste manier gebruiken. Want het is ‘zijn’ geld … En daarom laat Bert, zoon van een arts, deze Belgische sportbonden ‘doorlichten’ door adviesbureau Ernst & Young. Dan kan hij met de röntgenfoto’s naar pa Vic lopen voor verder advies.

Gelukkig suggereert Bert geen opsplitsing van de Belgische Voetbalcompetitie in een Vlaamse en een Waalse. Weliswaar is dit de enige manier om Antwerp en Beerschot terug samen in eerste te brengen maar je kan Anderlecht en FC Brussels toch niet vragen wekelijks de Brusselse derby te spelen ? Met de sponsoring van de Chocolade Jacques wielerploeg heeft Bert zelfs dé Belgische succesformule uitgewerkt. Le pot belge waarmee zelfs soigneur Willy Voet de Mont Ventoux tweemaal op en neer zou kunnen fietsen. Een Waals merk, een divisie van Callebaut, dat in het Vlaamse Wieze een grote fabriek uitbaat. Callebaut maakt echter deel uit van de multinational Barry Callebaut, met hoofdkwartier in Zwitserland, waar ook het Internationale Olympisch Comité gevestigd is. Met of zonder ruzie over de juiste Vlaamse wielerinvesteringen komen de winsten uiteindelijk toch bij de juiste personen terecht. Iedereen tevreden.

Mijn advies aan Bert ? Blijf geloven in de Vlaamse jeugd en ga resoluut voor talentontwikkeling. Spendeer het geld aan de basis. In opleiding. Da’s pas Jij Bent Flanders’ Future in de sportieve praktijk. En kom met een decreet dat topsporters –in analogie met topmanagers- verplicht worden om hun jaarsalaris te publiceren. Dan kan iedereen, jong en oud, arbeider of bediende, sportief of niet, vaststellen dat hoe minder fysieke inspanningen iemand verricht (op het terrein of op kantoor) hoe meer die persoon verdient. Met als resultaat dat alle voetbalsupporters misschien eindelijk besluiten dat het geld van hun abonnement beter gespendeerd wordt aan het lidmaatschap van een fitnessclub. Iedereen tevreden.

Oh ja, en blijf dagelijks bloggen op Berts – Politiek vanuit het hart – Website want die 8 themakanalen waar jij en ik zo in geloofden komen er niet. Het is aan het Vlaams Blog om de échte beheersovereenkomst van de VRT uit te voeren. Ons netwerk (want een politieke partij zijn we niet) zoekt nog altijd een voorzitter en degene die het meeste blogt (+ de teksten zelf schrijft) en de meeste stemmen krijgt van de andere bloggers wordt sowieso de voorzitter. Met of zonder volgende ronde in de staatshervorming.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 02/01 – 22:15

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s