My 4 Ferraris

De laatste dagen van 2006 was er aardig wat commotie in blogosphere. Een kleine selectie van topbloggers had immers van Microsoft en AMD een krachtige PC ontvangen met de nieuwste Vista software. Zomaar als onvoorzien kerstgeschenk, gewoon om te testen. In Amerika waren er aardig wat negatieve reacties aangaande deze stunt maar in de Lage Landen bijna geen reactie van de gespecialiseerde IT-pers die blijkbaar in een winterslaap was gedommeld. Toch blokletterden enkele dagbladen zowel in België als NederlandMicrosoft deelt Ferrari laptops uit”. Met hier en daar wat toelichting en al dan niet terechte kritiek op deze stunt.

Toch wel leuk zo’n mooie Ferrari design PC van Acer, met de meest krachtige chip van AMD en het nieuwste Vista besturingssysteem. Je zou voor minder je kalkoen laten koud worden. Bovendien waren de bloggers niet verplicht over hun cadeau te bloggen en moesten het geschenk ook niet aannemen maar toch viel het woord omkoperij een aantal keren. Een Ferrari PC kan je immers moeilijk een relatiegeschenk noemen, zelfs in het Antwerpse schepencollege krijg je zoiets niet terugbetaald met je Visa-kaart. De stunt was echter wel geslaagd want de hele blogosphere praat nu over Microsoft Vista, de AMD-chip en de Ferrari PC van Acer.

Ook in ons kleine landje. Getuige daarvan de conversatie die per mail plaatsvond tussen spitsbroeder Dany en mezelf. We kennen elkaar al jaren, hebben al voor hetere vuren gestaan in het Benelux IT-landschap maar blijven elkaar met plezier de duivel aandoen. Volg de conversatie maar mee in de hardcopy versie van Bruno’s BlogBoek die eind april verschijnt.

Het geluk is inderdaad voor aardige mensen. Think global, act local. Dankzij een globale stunt van Microsoft Corporate, een lokale actie van Microsoft België, de mail van een oude bekende en de wondere wereld van het bloggen kan ik vandaag een artikel publiceren met als titel ‘My 4 Ferraris’. En Google en Windows Live Search doen vanaf morgen de rest. Om het even welke blondine die dan om het even waar ter wereld op zoek is naar de rijke adonis van haar dromen tikt immers steeds de zoekstring ‘4 Ferraris’ in; Bruno’s BlogBoek prijkt dan onmiddellijk bovenaan haar lijst. Voor de zekerheid voeg ik nog even 4 foto’s toe want niet iedereen begrijpt Nederlands. En 1 foto vertelt trouwens meer dan 1000 woorden.

segers_bruno@hotmail.com – Tegen een muur achter mijn Ferrari stuur – 03/01 – 20:15

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s