Goede voornemens

Volgens onderstaand Belga persbericht sneuvelt één op drie goede voornemens in de eerste week van het nieuwe jaar … en die week eindigt dit weekend …

BEGIN CITAAT Nieuwjaar is traditioneel het moment bij uitstek om goede voornemens te maken, maar een op drie goede voornemens wordt na amper een week al vergeten. Dat blijkt uit een peiling van de website http://www.pogo.co.uk bij 2.000 respondenten.

Tussen 1 en 8 januari houdt een derde van de mensen die zich hebben voorgenomen om te stoppen met roken, evenwichtiger te eten of meer te sporten, zich niet meer aan die goede voornemens. Een voornemen op zeven sneuvelt zelfs binnen enkele uren en 14 procent van de voornemens voor het nieuwe jaar gaat amper een dag mee. Veertien procent van de ondervraagden zegt zich wel aan de goede voornemens te houden.

De vaakst voorkomende goede voornemens houden verband met gezonder leven: 27 procent van de ondervraagden wil stoppen met roken, 24 procent wil gewicht verliezen en 16 procent wil gezonder eten. Vrouwen zijn het meest gemotiveerd om zich aan hun goede voornemens te houden: bijna drie vierde van hen (70 procent) zegt teleurgesteld te zijn als ze zich er niet aan kunnen houden. EINDE CITAAT.

Wees gerust, ik blijf dagelijks bloggen en joggen terwijl Geert zijn mening vrij gaat blijven uiten. Die garanties heeft U.

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 05/01 – 23:55

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s