Van transfers gesproken

Voilà, we zijn terug in België, het land van de vader van ‘Naam ? Van België’, ‘Voornaam ? Laurent’, ‘Adres ? Jezus-Eiklaan 166, Tervuren’, ‘Beroep ? Voorzitter van het Kint’ en zijn onderdanen. Een uur vroeger dan voorzien geland op de tarmac van Zaventem dankzij de magische straalstroom. Snel –en goedkoop- naar huis met de trein want vanavond moeten we op de Heizel zijn voor de bekendmaking van de Manager van het Jaar 2006.

Met de trein want elke Belg betaalt dagelijks één euro voor de financiering van dit vervoermiddel dat slechts door 6 % van de Belgen wordt gebruikt … Deze Belgische transfers naar de NMBS of de Vlaamse transfers van Antwerpen naar West-Vlaanderen halen nooit de pers maar de kranten staan vol van de 3 euro die elke Vlaming dagelijks betaalt aan Wallonië. Tja, Vlaanderen-Wallonië is immers de topper die het land gedurende dit lange jaar 2007 in de ban zal houden.

Ook vanavond weer. Baron Albert Frère ontvangt een ‘Life Time Achievement Award’ op de Manager van het Jaar 2006 ceremonie. Ik heb heel veel respect voor deze persoonlijkheid maar laat me niet lachen. Albert Frère, een manager ? Niks van, Albert Frère is een belegger. Eén van de beste beleggers zelfs, de Belgische Warren Buffett. Hij koopt aan een lage prijs en verkoopt aan een hoge prijs. Niets meer, niets minder.

Eigenlijk zou die Life Time Achievement Award moeten uitgereikt worden op een event van De Belegger maar toch niet op een event van Trends zeker. Maar het zullen waarschijnlijk de jongens van Tendance – het Franstalige zusterblad van Trends- zijn die hebben aangedrongen op deze award. Met de vraag aan de arme Albert om wat meer aanwezig te zijn in Brussel en Wallonië i.p.v. in de salons in Parijs. Ooit was het andersom maar vandaag heeft Monsieur Albert diepe zakken en Wallonië diepe putten, dus is elke bijdrage aan het Marshallplan van harte welkom. De Belgische staat gaf Monsieur Albert destijds een duwtje in de rug door –met belastingsgeld- zijn participatie in de verlieslatende Waalse staalindustrie over te nemen. Die 2 miljard Belgische franken vormden de basis van het Frère-fortuin.

Mijn voorstel voor het emeritaat van deze 81-jarige baron ? Warren Buffett heeft zijn Berkshire Hathaway fonds, wel maak Frère fundmanager van het Zilverfonds (het fonds dat ervoor gaat zorgen dat alle grijsaards altijd een pensioen zullen hebben, met of zonder werkende jongeren). Want op een periode van 30 jaar maakte deze man van 2 miljard BEF immers 3 miljard USD. Een return die kan tellen en als baron Albert dezelfde return kan realiseren met het Zilverfonds dan is het probleem van de vergrijzing van België eindelijk opgelost. Binnen 30 jaar ontvang ik dan met mijn pensioen niet alleen een 13de maar ook een 31ste maand. Laat ons nu eindelijk stoppen met lullen over die 3 euro per dag en Albert Frère transfereren naar het Zilverfonds. Dan kan premier Verhofstadt vanavond aankondigen dat alle problemen van België opgelost zijn; er zijn wel geen 200000 banen bijgekomen maar er is geld voor iedereen. En een staatshervorming is ook niet meer nodig.

Oh ja, wie wordt de Manager van het Jaar ? Mijn pronostiek ? Urbain Vandeurzen, CEO LMS International. Een uitstekende gelegenheid om morgen de waarheid te onthullen achter de afkorting LMS.

segers_bruno@hotmail.com – Op de trein tussen Brussel en Antwerpen – 10/01 – 09:15

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s