Windows XP voor beginners

Statistisch is het bijna onmogelijk maar het overkwam me vandaag. Ik heb 1 vader en 2 zonen maar vandaag was ik trots op alle 3 tegelijkertijd.

19-jarige Hans is sinds enkele weken doelman van het eerste Simikos elftal en 17-jarige Nils maakte vandaag zijn (weliswaar kort) debuut in de spits. Een verdiend gelijkspel tegen kopploeg Rapid terwijl we zelfs hadden moeten winnen. Er zal nog aardig wat moeten gevochten worden voor het behoud in eerste klasse maar op basis van de laatste matchen ziet het er in elk geval veelbelovend uit. Ook de trainerswissel voor de winterstop zorgde voor de juiste impact; in de heenronde stonden de Duvels op de toog in de kantine, in de terugronde staan de duvels eindelijk op –en naast- het veld.

De neus van mijn 77-jarige vader en trouwe supporter René krulde ter plaatse voor de prestatie van beide kleinzonen. De man begon bijna te zweven maar het is nog een beetje te vroeg voor Onze-Opa-Hemelvaart. Na de match krulde mijn neus toen vader kwam vertellen dat hij zich had ingeschreven voor een cursus Windows XP voor beginners. Enkele weken geleden ontdekte opa immers dat internet ook draadloos kan en dat hij geen telefoonlijn meer hoeft te verleggen om thuis, vanachter zijn luie stoel, de wereld te kunnen zien. En zo komt er toch nog een PC in het ouderlijke huis. Aan rekenbladen, tekstverwerkers en presentatiepakketten heeft Segers Senior geen behoefte maar het is al de informatie op het internet (of het wekelijkse voetbal en mijn dagelijkse blog ?) dat blijkbaar voor de vraag zorgde. Ook onze senioren leven immers in een geconnecteerde wereld.

Als gepensioneerde stadsmedewerker kan vader profiteren van het aantrekkelijke cursus aanbod van Sodipa maar Antwerpen zou Antwerpen niet zijn als die registratie vlekkeloos zou verlopen. Registratie voor een (basis)cursus kan blijkbaar niet zonder PC en zonder internetconnectie. En daarom moest zoonlief voor de elektronische bevestiging van de inschrijving zorgen. Begrijpe wie kan. Wie rijdt er nu met een wagen naar de autorijschool ?

segers_bruno@hotmail.com – Schoten – 14/01 – 22:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s