Het leven is aan de optimisten

De hofnar van het bedrijfsleven. Zo noemt hij zichzelf. Zijn naam ? Bob Delbecque. Zoals elke nar is hij een duivel die uit een doosje kan springen op elke plek in België en Europa maar hoe dichter je bij Sint-Martens-Latem komt hoe hoger de kans om deze positivo tegen het lijf te lopen. Vanmiddag had ik dus weer prijs. Want tijdens mijn tafelrede voor een lokale vereniging kwam hij plots lachend doorheen de zaal gestapt.

Het Belgische voetbal heeft ‘El Simpatico’ Jean-Marie Pfaff maar het Belgische bedrijfsleven heeft ‘El Positivo’ Bob Delbecque. Beide personen zijn altijd even opgewekt en bekend in binnen- en buitenland. Jean-Marie liet destijds de stadions vollopen en zorgt nu voor hoge kijkcijfers bij VTM en op zijn hemdsboorden terwijl Bob er nog altijd in slaagt om zalen van zakenmensen of personeelsleden te laten vollopen en steeds lachend te laten leeglopen. Jean-Marie rijdt met een auto van de sponsor maar Bob rijdt wel met zijn persoonlijke wagen; Jean-Marie verkoopt immers zijn sponsors maar Bob verkoopt zichzelf.

Bob weet als geen betere hoe je een boodschap moet overbrengen naar een breder publiek en hoe je alle neuzen in dezelfde richting moet zetten. Belangrijk voor elk bedrijf dat wil scoren. En steeds positief, altijd brede smile, is de slogan. Ooit startte Bob met LSP, het Leading Success People verhaal, dat achteraf door de jongens van Humo onderuit werd gehaald als Laat Sukkelaars Performen en weg was het eerste succes van Bob. Niet getreurd, Bob laat zich niet van de wijs brengen, en brengt nu zijn business theater perfect in 4 Europese talen. Altijd mooi in het pak, geen reclame op de hemdsboorden maar wel de unieke Bob vlinderdas en de altijd bewegende handen. Een nar is er niets tegen.

En toen we daar weer even gezellig aan het bijpraten waren schoot Bob’s beroemde oneliner me door het hoofd. ‘Je bent niet verantwoordelijkheid voor het gezicht waarmee je geboren bent maar wel voor de smoel die je trekt !’. Geef mij maar Bob en Jean-Marie, dan zijn we elke dag goed gezind en dan wordt er elke dag gelachen. Het leven is aan de optimisten !

segers_bruno@hotmail.com – Auberge du Pêcheur in Latem – 15/01 – 16:30 

2 gedachtes over “Het leven is aan de optimisten

  1. Beste,

    Leuk om weer eens iets te lezen over LSP, Bob en Danny. Nu al weer zo’n 20 jaar geleden heb ik met plezier hun energie mogen ervaren en adopteren. Heb er bijzondere levenslessen geleerd en een aantal bedrijven tot grote hoogte kunnen stuwen. Ik zat nog in de groep met Jean-Marie Pfaff!

    Bedankt voor uw artikel!

    Michael

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s