Oh jee, ik ga niet naar de VRT

Men is in de laatste rechte lijn gekomen voor de aanwijzing van een opvolger voor Tony Mary. Getuige daarvan de artikels in de pers en de telefoontjes achter de schermen. Tony plaatste de openbare omroep waar het hoort nl. het vlaggenschip voor de nieuwe digitale multi-culturele samenleving en de media-industrie in Vlaanderen. Maar aangezien noch de voogdijminister, noch de Raad van Bestuur en noch de concurrenten daarvan overtuigd waren –of dezelfde visie hadden – kon Tony zijn Queen Mary verlaten en met zijn Queen Greetje gaan genieten van een sabbatical in warmere oorden.

Binnen het kabinet van Minister Bourgeois, binnen de Raad van Bestuur of bij de concurrentie kon geen valabele kandidaat of kandidate gevonden worden ondanks het feit dat iedereen daar enkele maanden geleden wel een uitgesproken mening had over hoe de VRT diende bestuurd te worden. Blijkbaar staan ook in een digitale samenleving de beste stuurlui aan wal. En dus werd een koppensneller, een headhunter, Schelstraete & Desmedt aangesteld om in de kleine visvijver van Vlamingen in binnen- en buitenland de juiste paling aan de haak te slaan. Want een paling moet je in dit land wel zijn om een overheidsbedrijf te kunnen leiden. Ongelovigen kunnen nog steeds Karel Vinck, Frans Rombouts en Tony Mary contacteren indien hieromtrent nog twijfels zouden bestaan.

Schelstraete is zo goed als rond want de geruchtenmolen begint te draaien. Knack tipt op Ingrid Lieten, de huidige topvrouw van De Lijn, omdat men op zoek zou zijn naar een vrouw voor de overwegend mannelijke VRT-top. Ingrid lijkt me wel want, ze bracht lijn in De Lijn en sinds zij aan het bewind kwam komen de bussen netjes wit gewassen uit de stelplaats en zijn ze tijdig aan elke halte. Met zulk een dame aan het bewind zou ook de VRT mijn dag kleuren. Op dezelfde Knack pagina citeert men echter Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (VLD) met zijn uitspraak in De Tijd ‘Ik zou wel graag eens fulltime in de bedrijfswereld willen staan en leiding geven aan een hoop mensen’. Dat noem ik tenminste duidelijk postuleren voor een job. Bovendien weten we dat Karel’s partner Mireille een zeer mediagenieke verschijning is en graag een moto-programma voor 50 plussers zou presenteren. Ook dat zou mijn dag kleuren.

Waarschijnlijk vallen ze beiden uit de boot want De Tijd en De Standaard zouden vernomen hebben dat de shortlist bestaat uit 3 kandidaten uit de ICT-sector. Zou men het dan eindelijk toch begrepen hebben ? De VRT is immers een productiehuis van digitale content en bedrijfsleiders uit de ICT-sector zijn meer dan ervaren met de oude en nieuwe digitale technologieën. En dus ging de telefoon weer. Of ik één van de kandidaten was. Natuurlijk niet, ik ben waarschijnlijk de enige manager uit de ICT-sector die NIET gecontacteerd is geweest door het selectiebureau. Zowel op het kabinet Bourgeois als bij Schelstraete wordt mijn blog immers gelezen, behoor ik al jaren tot de verdedigers van e-VRT en weet men al te goed dat ‘wie bij de hond slaapt, de vlooien krijgt’. Samen met een aantal andere ICT-managers slapen wij immers als bestuurder van het IBBT al jaren bij Tony en vallen dus automatisch uit de boot. Maar wie blijft er dan nog over ? Zeer eenvoudig, Vlaamse ICT-managers die vandaag in het buitenland vertoeven. Allen daarheen, of naar Schelstraete.

Bruno Segers – BOA Constructor – Schoten – 28/01 – 21:45

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s