Nieuwe maand, nieuwe wetten, nieuwe regels

Een nieuwe maand vangt aan en een aantal nieuwe maatregelen komen in voege.

Vanaf vandaag gelden er nieuwe verkeersregels voor de vrachtwagens. Maximum snelheid van  90 km/uur en niet meer voorbijsteken via het linkerrijvak bvb. Zoals steeds voor- en tegenstanders en iedereen die moord en brand schreeuwt. Vooral vakbonden en veilig verkeerders roepen het hardst. Niemand die eraan denkt dat we nog steeds leven in een maatschappij waar voedingswaren en andere leuke dingen die onze dag kleuren nooit gedigitaliseerd zullen worden en steeds fysiek vervoer zullen nodig hebben van plaats A naar plaats B.

Vanaf vandaag gelden er ook nieuwe regels op het departement Economie, Innovatie en Wetenschap waar de prikklok niet meer tikt en waar de prikplicht, een van de meest kenmerkende elementen van het Ancien Regime van de Vlaamse ambtenarencultuur verdwijnt. De overheid moet immers efficiënter gaan werken, niet meer meten op input maar op output. De prikklok is slechts een maatstaaf van hoelang mensen op hun werk aanwezig zijn maar niet van wat ze daadwerkelijk doen en hoe ze dat doen. Elke bedrijfsleider weet dat het erop aan komt om de juiste mensen de juiste dingen juist te laten doen en dat fysieke aanwezigheid op een bepaalde plaats in een dienstenmaatschappij of kennismaatschappij irrelevant is. Ook hier weer hard geroep bij iedereen die niet openstaat voor de verandering. Niemand die eraan denkt dat we leven in een digitale samenleving en dat we ons verplaatsen per trein of met de wagen om op het werk voor een scherm te gaan zitten terwijl digitale snelwegen perfect toelaten om een aantal dagen per week dezelfde taken thuis voor een soortgelijk scherm uit te voeren.

Oh ja, en vanavond doen we allemaal van 19u55 tot 20u00 even het licht uit om de opwarming van onze planeet te vieren. Wel, ik laat het licht die 5 minuten aan en ik nodig al degenen die normaliter vrijdag naar Brussel zouden rijden om voor een scherm te gaan zitten uit om morgen thuis te blijven, voor hun scherm te gaan zitten en hun job te doen zonder zich te verplaatsen. Dan zouden we eindelijk serieus energie kunnen besparen.

Niet alleen binnen de overheid maar ook binnen de privé ontbreekt het echter aan leiderschap voor deze manier van “Anders Werken”. Petje af dat een overheidsdienst dit aandurft. Stuur die prikklok maar naar Bokrijk, samen met een paar conservatievelingen, die kunnen daar een vaste baan krijgen als conservator van het Ancien Regime. Met elke avond kaarslicht en met het verplichte gele fluo-vestje aan omwille van de stroompanne.

Bruno Segers – BOA Constructor – In een verlicht Schoten – 01/02 – 19:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s