Alleen mensen maken het verschil

Je hoort het bij grote en kleine bedrijven, zowel in de private als in de publieke sector, zowel bij zelfstandigen als bij loonslaven … alleen mensen maken het verschil.

Iedereen is het ermee eens maar toch spenderen we doorgaans veel te weinig tijd aan het rekruteren van de beste mensen en aan de coaching om deze mensen achteraf nog beter te maken. Het was lang geleden maar vandaag hebben we met 4 mensen 4 uur gespendeerd om alle criteria vast te leggen voor de zoekopdracht naar een Vice President Sales en Marketing bij een Vlaamse software startup. Een investeerder heeft agressieve groeiplannen met hun uniek concept en daarom moet er naast de 3 stichters een vierde bijkomen. Het is alsof 3 musketiers op zoek zijn naar hun D’Artagnan om ‘één voor allen, allen voor één’ ten strijde te trekken in de wereldwijde softwaremarkt.

We zoeken dus een Amerikaan of Engelsman, met passie voor software en begrip voor het feit dat er ook in Vlaanderen naast bier ook goede software wordt gemaakt. Ervaring in een startup is meer dan gewenst en wat affiniteit met groupware is aangewezen. Daarnaast een denker en een doe-er, iemand die zelf de handen uit de mouwen kan steken en die na een kort verblijf in Vlaanderen in staat is om het bedrijf en het product op de Angelsaksische markt op de kaart te zetten want we weten al lang dat de thuismarkt te klein is voor dit type toepassingen. En liefst hebben we deze kerel of vrouw zo snel mogelijk aan boord want ‘the window of opportunity’ wordt met de dag korter.

Een goede searcher lijken we alvast gevonden te hebben. Een Amerikaan die al meer dan 20 jaar in Europa verblijft met goede contacten in wereldwijde ICT startup bedrijven en die onmiddellijk de nood zag om ons product in zijn klein maar globaal partner netwerk te introduceren. En met een wijs advies aan het begin van het gesprek ‘companies hire people for what they have done, companies fire people for who they are’ … 3 Vlamingen en 1 Amerikaan waren alvast vertrokken voor een gesprek van 4 uur. Gelukkig stond er aan de uitgang van het Sheraton Brussels Airport hotel geen prikklok.

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten – 05/02 – 23:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s