Windows Vista, the week after

Een week geleden kleurden de bollen van het Atomium in alle kleuren en werd Windows Vista niet alleen in België maar overal ter wereld met veel trompetgeschal op de schijven van alle PCs geprezen. Zelfs Bruno’s BlogBoek dd. 30/01 deed zijn duit in het (reeds goed gevulde) Microsoft zakje. Zoals steeds zijn er echter mensen die denken dat er een tekort aan software zal zijn de komende 6 jaren en die zo snel mogelijk deze nieuwste versie van Windows op hun PC willen installeren. Bij de Microsoft helpdesk stond de telefoon de voorbije week niet stil en via mijn uitstekende contacten kon ik inzage krijgen in een aantal conversaties. Hieronder volgt de beste maar om moeilijkheden te vermijden heb ik elke verwijzing naar de bestaande DOS, Windows XP, Windows Vista en andere Microsoft producten vervangen door een iets meer cryptische omschrijving.

Beste helpdesk,

 
Een aantal jaren geleden ben ik van versie Verloofde 7.0 overgestapt naar Vrouw 1.0 en ik heb opgemerkt dat het programma een applicatie heeft geïnstalleerd genaamd Baby 1.0 die heel veel ruimte inneemt op de harde schijf. Deze applicatie wordt niet vernoemd in de gebruikershandleiding van Vrouw 1.0.
 
Bovendien installeert Vrouw 1.0 zichzelf in alle andere programma’s en start zichzelf op zodra ik willekeurig welk ander programma open. Op deze wijze saboteert het de correcte uitvoering van andere programma’s. Sommige programma’s zoals HeleNachtFeesten 2.5, AvondjeKroegMetVrienden 10.9 en VoetbalOpDeBuis 16.4 werken zelfs helemaal niet meer! Daarbij komt nog dat een bepaald achtergrond programma (een virus?) zichzelf auto-installeert waardoor Schoonmoeder 1.0 opstart, het hele systeem vastloopt en Vrouw 1.0 ineens raar gaat doen. Het lukt niet om dit programma te desinstalleren en dat is bijzonder ergerlijk, vooral als ik het programma ZondagochtendVrijen 3.0 wil uitvoeren.
 
Het lijkt er zelfs op dat sommige onderdelen hiervan permanente bugs vertonen. Bijvoorbeeld het commando C:VrijenOpZaterdagavond.exe activeert ineens niet meer. Ik overweeg om weer gebruik te gaan maken van Verloofde 7.0, maar de desinstallatie van Vrouw 1.0 lijkt buitengewoon ingewikkeld en ik kan niet inschatten welke gevolgen dat zou kunnen hebben voor andere programma’s zoals Baby 1.0 die, ik moet het toegeven, mij toch zeer bevalt.
 
Kunt u mij helpen?
 
Een ontmoedigde gebruiker
 
ANTWOORD VAN DE HELPDESK:
 
Geachte gebruiker,
 
Uw klacht komt regelmatig voor bij onze gebruikers en heeft meestal een perceptiefout als grondslag. Vele gebruikers gaan over van Verloofde X.0 op Vrouw 1.0 met het verkeerde idee dat Vrouw 1.0 slechts een ontspannings- en utility-programma is.
 
Vrouw 1.0 is daarentegen meer dan dat; het is een compleet operating system, gecreëerd om al uw toepassingen te beheren en te controleren. Het is vrijwel onmogelijk om Vrouw 1.0 te desinstalleren en te downgraden naar Verloofde 7.0 want Verloofde 7.0 zal zich dan precies zo gedragen als Vrouw 1.0, hetgeen inhoudt dat het niet veel uitmaakt.
 
Hetzelfde doet zich voor bij Schoonmoeder X.0. Deze programma’s, van een oudere generatie, zijn afgeleid van Vrouw 1.0 en er doen zich vaak compatibiliteitsproblemen bij voor. Deze toepassingen zijn slecht bestand tegen de moderne virussen, zullen al snel aangetast worden en vervolgens vanzelf verdwijnen. Sommige gebruikers proberen de hele harde schijf opnieuw te formatteren om vervolgens VerloofdePlus of Vrouw 2.0 te installeren, maar dat kan grote complicaties hebben (zie gebruikershandleiding de paragrafen: Alimentatie en Co-ouderschap).
 
Belangrijk: indien u Verloofde 8.0 installeert, ga dan vervolgens niet onmiddellijk over op Vrouw 2.0 want de compatibiliteitsproblemen die zullen ontstaan, zullen complexer zijn dan met Vrouw 1.0. De versies Vrouw 3.0 en Vrouw 4.0 tenslotte, zijn voor gevorderden en gespecialiseerde gebruikers, bovendien zeer duur en niet aan te raden voor normale gebruikers. Mocht het u met geen enkel van deze systemen lukken, dan raden wij aan om Vrijgezel 1.0 of Trio 5.3 te proberen?
 
Maar eerder nog adviseren wij u gebruik te blijven maken van Vrouw 1.0 en er voorzichtig mee om te springen. Ik persoonlijk maak al jaren succesvol gebruik van Vrouw 1.0 en kan u uit ervaring aanraden de hoofdstukken Frequently Asked Questions en Veelgemaakte Fouten te raadplegen.
 
Vrouw 1.0 is een zeer gevoelig programma en gaat onmiddellijk over op veilige modus bij fouten. Dat houdt in dat u zeer behoedzaam met het programma dient te werken, gegeven het feit dat bij Vrouw 1.0 van iedere fout die zich voordoet, willekeurig welke, de oorzaak onvermijdelijk bij u ligt. De oplossing ligt meestal bij het gebruik van het commando C:Sorry.exe zodra zich een onregelmatigheid voordoet. Probeer het gebruik van escape te vermijden, evenals backspace, want hierna zult u het paardenmiddel C:Sorry.exe/Bloemen/All moeten gebruiken om het programma weer te laten functioneren, En – zoals u weet – moet u dit niet te vaak doen.
 
Vrouw 1.0 is een interessant programma, maar kan grote uitgaven met zich meebrengen bij onjuist gebruik. Ik raad u dan ook aan om de uitbreidingsets aan te schaffen; Bloemen 5.0 Sieraden 2.3 ofwel WeekendCenterParks 3.2. U kunt hiervoor tevens gebruik maken van JaSchat 14.7 of JeHebtGelijkLieverd 8.0. U kunt deze programma’s downloaden van het Internet en hun resultaten zijn redelijk tot goed.
 
Let op! Installeer nooit VanavondKomenMijnVrienden 4.6, SekretaresseInMinirokje 3.3 of Vriendin 1.1! Deze programma’s werken niet in de Vrouw 1.0-omgeving en kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan uw systeem. Om C:VrijenOpZaterdagavond.exe te laten werken, dient u eerst andere commando’s zoals C:HaarDronkenVoeren.exe of C:DiamantenHalssnoer.exe uit te voeren.
 
Nog vragen?
 
Bel met: 0900-WaarBenIkAanBegonnen (1,50 Euro/min)
 
Veel succes namens de helpdesk!

Bij deze toch even mijn oprechte excuses aan al mijn lezers. Bruno’s BlogBoek wil immers niet vervallen tot een platvloers moppenboek en zeker niet de draak steken met de zo belangrijke –maar verschillende- gevoelens van mannelijke en vrouwelijke lezers. Toch is Windows Vista er volgens Microsoft vandaag voor iedereen. Juist, maar niet voor elke PC …

Bruno SegersBOA Constructor – Met WordPerfect op een DOS PC – 06/02  – 01:00

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s