2 partijcongressen op 1 dag

Deze ochtend was ik –samen met de schoonfamilie- aanwezig op de uitvaart van eregriffier Robert Picavet. Mijn schoonvader sprak altijd over Nonkel Bob, ik heb de man een paar keer ontmoet en zijn reputatie deed de rest. Robert Picavet was bijna 25 jaar de eerste ambtenaar van de provincie Antwerpen en bestuurder in verschillende bedrijven en verenigingen. “Streng maar rechtvaardig” en een onvoorstelbare werkkracht. In tegenstelling tot de ministeries in Brussel was er in het provinciehuis in Antwerpen geen tikklok nodig; Robert Picavet werkte immers 24 uur per dag. Dat is pas voorbeeldgedrag ! Niet alleen hard werken maar een perfectionist met oog voor elk detail. Tot op het laatste moment. Testament stond al lang op papier en hij wist perfect hoe zijn begrafenis diende te verlopen. Volgens mij lag alles –op de homilie na- van tevoren vast. Gregoriaanse gezangen en drie priesters in de Antwerpse Sint-Andrieskerk. Alle (achter)neven en (achter)nichten in de kerk want het huwelijk van Nonkel Bob en Tante Mariette bleef spijtig genoeg kinderloos. Als je in het testament vermeld staat moet je toch op de uitvaart aanwezig zijn ? Een waar partijcongres van de families Picavet en Merlin waardoor de aanwezigheid van ere-gouverneur Kinsbergen, gouverneur Paulus en Antwerp praeses Wauters bijna niet opviel. In de homilie sprak de priester over de ‘puntjes steeds op de i’-attitude van de overledene en dat had Nonkel Bob tot het laatste moment blijkbaar volgehouden. Als evangelie had hij immers de welbekende parabel van de talenten gekozen. Als buitenstaander vraag ik me nog steeds af of alle erfgenamen deze postume preek van Nonkel Bob wel degelijk begrepen hebben. Ik ben zeker dat er velen aan hun erfenis aan het denken waren maar slechts weinigen plannen aan het maken waren om evenveel met hun talenten te doen als Nonkel Bob destijds met zijn talent gedaan had. Trouwens een beetje moeilijk want bijna alle neven en nichten hebben het pensioen bereikt …

Na de middag hoefde ik gelukkig niet op dat andere partijcongres aanwezig te zijn. Spijtig genoeg wordt daar een zoveelste burgermanifest voorgelezen en geen parabel van de talenten. Want talent zit er binnen de VLD, alleen zijn er maar een paar die het mogen ontwikkelen en tonen. Ze gaan wel de naam uitbreiden, de afkorting VLD blijft maar er komt ‘iets’ voor. VLD staat officieel voor Vlaamse Liberalen en Democraten maar de sterke individualisten hebben allemaal hun persoonlijke interpretaties; Veel Liever De Croo, Vroeger Luisterde De Gucht, Vrouwen Love Dewael of Vrouwen Laten Doen volgens Fientje en Patricia. Allemaal niets van aan, VLD staat nog steeds voor Verhofstadt Laten Doen. En het voorvoegsel wordt opnieuw. Opnieuw VLD, opnieuw Verhofstadt Laten Doen. Wedden ?

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten – 10/02 – 23:00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s