Het gaat slecht in Antwerpen

Heel veel tranen deze namiddag in het Antwerpse Sportpaleis.

Eerst en vooral vanwege Kim Clijsters. Kim speelde haar laatste match op Belgische bodem en nam dus afscheid van haar publiek. Graag had ze ook deze laatste match gewonnen maar het was hier niet gegund. ‘Je hebt alles gegeven. Bent nooit beginnen zweven, want tennis is een spel. Kim Clijsters dankuwel !’ Vele emoties, vele tranen, staande ovaties en al de rest maar België is Kim kwijt en dat is pech.

Maar nog meer tranen bij de Antwerpse diamantairs. Ze zijn hun diamanten kwijt. En het gaat al zo slecht met de diamantindustrie in en rond het Antwerpse. In Bruno’s BlogBoek dd. 17/02 had ik het over de teleurgang van het Antwerpse voetbal maar een dag later moet ik iedereen berichten over de teleurgang van de Antwerpse diamant. Het diamanten racket van 1 miljoen Euro is definitief in handen van Amélie Mauresmo. Wie had dat kunnen denken ? Je kan het racket immers alleen maar definitief in handen krijgen als je de Proximus Diamond Games 3 maal gewonnen hebt. Deze week de 6de editie. Venus Williams had 2 maal gewonnen, Amélie Mauresmo ook 2 maal en Kim slechts 1 maal. De organisatoren kregen schrik en hebben bvb. met succes Venus Williams verwond zodanig dat zij niet kon deelnemen. Daarnaast rekenden zij op Kim om Amélie te verslaan en het racket alsnog in Antwerpen te houden. Maar dat was een foute redenering … de put in de Antwerpse diamantwereld is intussen 1 miljoen Euro groter …

Ik reken op een 7de editie van de Diamond Games en op een nieuwe diamanten racket maar stel een eenvoudige aanpassing van het reglement voor. De Antwerpse diamant heeft het al moeilijk genoeg en moet niet te vrijgevig zijn. Het racket kan je daarom pas definitief verwerven indien je drie overwinningen op rij hebt en indien je wel degelijk een vrouw bent. Diamonds are a girl’s best friend … Kim is a girl maar Amélie ? Ik weet het nie …

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten – 18/02 – 23:00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s