Over brede Waalse wegen

Vandaag en morgen hadden we gepland het weekend door te brengen met een bende Vlamingen in Wallonië. Maar omwille van een last-minute verandering is de bende zonder ons beide vertrokken. Het is dus geen bende meer; het is een leuke groep welopgevoede Vlamingen. En Vlaamse grappen over Waalse toestanden gaan nu via mijn blog de ether in.

Jean-Claude Van Cauwenberg komt op bezoek bij Guy Spitaels in zijn riante villa. Guy, vertel eens, waar haal je al dat geld vandaan om zo’n villa te bouwen? Guy doet zijn kameraad door het venster kijken naar de autostrade in de verte: Zie je die drievaksautostrade?, zegt Guy. Maar er zijn slechts twee vakken zegt Jean-Claude. Voilà, antwoord Guy.

Twee jaar later nodigt Jean-Claude de intussen ex-politicus Spitaels uit in zijn majestueuze villa. Het is nu aan Guy om te polsen naar de bron van al die weelde. Wel, zegt Jean-Claude aan Guy, ziet ge de autostrade daar? Nee, zegt Guy. Voilà, antwoord Jean-Claude. Ge ziet, kameraden leren snel.

Hopelijk zijn de autostrades berijdbaar. Ik ben benieuwd of de groep op hun Waalse bestemming zal geraken. Morgen volgt in elk geval een Waalse grap over Vlaamse toestanden.

Bruno SegersBOA Constructor – achtergebleven in Schoten – 24/02 – 12:45

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s