Wie heeft het nog voor het zeggen ?

In het Sint-Jan Berchmanscollege in Merksem liepen destijds rare leraars godsdienst rond. Dhr. Van Gorp, de ‘geuppe’, die tevens aalmoezenier van de KSA was verklaarde onomwonden dat Christus de eerste socialist was. Daar zat tenminste nog enige logica achter want die andere priester, Wilfried Gonthier, zonder bijnaam en scoutsaalmoezenier, bleek een grote aanhanger van de toenmalige PVV te zijn. Je moet voor de liberalen stemmen jongens, dat is tenminste een partij zonder vakbonden. Bij de CVP en bij den BSP worden de politici steeds de les gelezen door hun achterban en zullen ze er nooit in slagen echt te regeren. Dhr. Gonthier was dan ook een telg uit een vooraanstaand Antwerps aristocratisch geslacht. Was met blauw bloed geboren.

Die vakbonden toch. Jaren aan een stuk spelden ze politici de les maar nu gaan de arbeiders bij VW Vorst in staking omdat … ze niet akkoord gaan met hun vakbonden. Waar is de goede oude tijd dat vakbondsafgevaardigden op de handen werden gedragen door hun collega’s arbeiders en verguisd door de directie ? Jaren aan een stuk werkten die délégués minstens 3 uur meer per week voor hetzelfde loon maar met jobgarantie, vandaag vragen de vakbonden in Vorst aan elke arbeider om hetzelfde te doen en plots wordt er gestaakt. Begrijpe wie kan. Voor vakbondsafgevaardigden is er blijkbaar geen respect meer.

Die PVV toch. Waar is de tijd dat Willy De Clercq de teugels van zijn partij strak in handen hield en de blauwe hengst van overwinning naar overwinning stuurde ? Vandaag is het een Open VLD waar beslissingen worden genomen, herroepen en in alle openheid gecommuniceerd. Voor het weekend trok Den Dirk de lijst in Antwerpen maar toen bleek dat alleen de blauwe Europese zetels hem interesseerden moest na het weekend plots Den Bart de lijst trekken en mag Den Dirk duwen. Dat Bart graag Mechelen blauw kleurt en niet het federale parlement zullen ze volgend weekend wel ontdekken. Begrijpe wie kan. Voor weldoordachte partijbeslissingen en –communicatie is er blijkbaar geen plaats meer.

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten – 26/02 – 20:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s