In Vilvoorde een vuist maar in Vorst 1 op 4 vingers in de lucht

Deze ochtend kwamen ten noorden van Brussel aardig wat mensen bij elkaar om te gedenken dat 10 jaar geleden de Renault fabrieken definitief gesloten werden. Ze verzamelden rond ‘De Vuist’, het monumentale beeld van Rik Poot in Vilvoorde dat werd opgericht om jong en oud te herinneren aan een industrie die ooit een unieke stempel drukte op de Brusselse voorstad.

Deze namiddag hebben arbeiders en bedienden zich ten zuiden van Brussel opnieuw uitgesproken over de toekomst van de automobielassemblage in ons land. 1 of 4 stak blijkbaar de (midden)vinger in de lucht maar gelukkig maakten 3 op 4 een vuist om van VW Vorst alsnog een Audi Vorst te maken. 10 jaar na Vilvoorde werd 27 februari ook voor Vorst bijna een zwarte dag maar de (Vlaamse) vuist heeft het gehaald.

In centrum Brussel wou de Koninklijke Militaire School alsnog een zwarte dag door een eredoctoraat voor te stellen aan president Kabila. Gelukkig heeft premier Verhofstadt minister Flahaut teruggefloten. Maar niet te snel juichen want sinds Bruno’s BlogBoek dd. 26/02 weten jullie dat bij Open VLD een beslissing tijdens een weekend kan wijzigen. De Joseph hoeft dus nog niet te panikeren. Hij heeft nog een paar dagen om te bewijzen dat Congo en Flahaut met de mening van iedereen rekening houdt.

Geen zwarte dag dus. Toch even als uitsmijter –en in het zwart- een stukje van mijn lievelingsdichter Denis Nowé. Titel ? Niet Mijn job is weg, niet Mijn eredoctoraat is weg maar –zeer eenvoudig- Mijn vrouw is weg

Ik heb veel leed gehad
Want m’n vrouw heeft me verlaten. 
‘k Was bang voor het zwarte gat,
ik was in alle staten.

Maar ik heb ‘n nieuw vriendinnetje,
nu is alles weer ok. 
Het is een negerinnetje,
Dat zwarte gat, dat valt best mee.

Niks van waar hoor. Ik ga vlug bij Ingeborg kruipen. Vooraleer het hier in Schoten een zwarte dag wordt.

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten – 27/02 – 23:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s