Nieuwe car policy voor de Belgische politici en ambtenaren

Gisteren en eergisteren had ik aangename informele gesprekken met 2 voormalige medewerkers. Beide personen zijn nog niet lang bij Microsoft maar toch werd het snel duidelijk dat ze allebei ‘high potentials’ zijn; mensen die kunnen ‘challengen’ én beschikken over organisatiesensitiviteit. Wees gerust, deze dertigers vind je binnen enkele jaren terug aan het hoofd van een Microsoft filiaal of een andere soortgelijke functie binnen of buiten Microsoft.

Of als kabinetschef van één of andere minister. Binnen Microsoft hebben deze kerels immers het klappen van de globale en internationale zweep geleerd en –op basis van hun andere intellectuele capaciteiten- kunnen ze snel beslissingen nemen en implementeren. Zo is er bvb. een car policy nodig voor alle federale en regionale ministers en staatssecretarissen. Want die situatie loopt duidelijk uit de hand. Elk kabinet kan blijkbaar zelfstandig beslissen en dat leidt tot wantoestanden, misbruik, onnodige uitgaven en vooral geen respect voor de hiërarchie. Een regionale minister met een grotere wagen dan een federale staatssecretaris ? Een vice-premier wiens wagen niet in de garage van de premier kan ?

Allemaal toestanden die onmogelijk zijn binnen een multinational. Daar bestaan car policies en het zijn ook echte policies. Duidelijke afspraken waar iedereen zich aan te houden heeft. Een wagentype in functie van de graad en een bedrag per maand. Voilà. En dan mag je kiezen, meestal bij verschillende leveranciers maar soms zelfs bij één leverancier. Om schaalvergroting en kostenbesparingen te realiseren.

In afwachting dat één of beide Microsoft high potentials worden aangesteld als kabinetschef heb ik alvast een zeer eenvoudige Universal Belgian Car Policy overgemaakt aan staatssecretaris van (Administratieve) Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne. Vanaf nu moet het wagenpark van de Belgische federale en regionale politici en ambtenaren voldoen aan 2 criteria; een lage CO2 uitstoot én gemaakt in België. Iedereen dus in een Audi A1, binnenkort gemaakt bij Audi Brussels, voorheen VW Vorst. De productie is nog niet gestart, iedereen heeft dus nog een beetje tijd om de (dure) bolide af te rijden. België zou België niet zijn indien we het allemaal plots eens zouden zijn. Uit welingelichte bron verneem ik dat een aantal politici dit weekend met hun dienstwagen naar het Audi hoofdkwartier rijden in een laatste poging om de productie van de A8 naar Vorst te halen. Vergeefse pogingen, dames en heren, de CO2 uitstoot van de A8 is te hoog. Gemaakt in België of niet.

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten – 01/03 – 22:30

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s