Eerste bedrijf – Aventiv

En zo geschiedde. De eerste geest is uit de fles of is de geest uit de eerste fles ?

Deze ochtend, voor beurs, kondigde GIMV hun participatie aan in Aventiv, een Vlaamse ICT starter uit het Gentse, die enkele jaren geleden door 3 musketiers werd opgericht met als doel de wereld te veroveren. Samen met de bestaande aandeelhouders zorgt GIMV in deze tweede financieringsronde voor 3 miljoen euro aan additionele middelen. CEO Filip glunderde toen hij vrijdag ll. van de notaris terugkeerde. Weliswaar met een stijve arm van al dat handtekenwerk maar als je met 3 miljoen meer op zak het weekend kan instappen dan kan het geluk niet op.

Dit bedrijf maakt groupware. Al jaren ben ik vertrouwd met dat soort software. Bij Lotus startte ik met Notes 1.0, ik was de eerste Groove gebruiker in België en 6 jaar geleden probeerde Microsoft me te overtuigen dat Sharepoint 1.0 groupware was. Jaren zijn intussen verstreken, IBM heeft Lotus overgenomen en is intussen aan Notes 5.0 terwijl Microsoft Groove heeft ingelijfd en intussen aan Sharepoint 2000 en zoveel is beland. Toch blijf ik nog altijd op zoek naar de eenvoud van Notes 1.0 en Groove 1.0 want zowel IBM als Microsoft hebben intussen de groupware functionaliteit in hun ‘basisplatform’ geïntegreerd en je hebt intussen een Ph. D. en een dure IT staff nodig om al die toeters en bellen te installeren en aan de praat te houden.

De Aventiv boys deden juist de omgekeerde oefening een paar jaar geleden. I.p.v. de software nog complexer te maken gingen zij –back-to-basics- op zoek naar de meest eenvoudige groupware functionaliteit die door iedereen onmiddellijk kan gebruikt worden zonder de haren uit het hoofd te rukken. Nomadisk blinkt uit door de eenvoud en niet door de complexiteit. Daarom deze ochtend ook een persbriefing in het Centrum voor Gebruiksonderzoek van de KULeuven dat deel uitmaakt van … hou u vast … de fakulteit Sociologie. Het is immers niet de technologie maar het zijn de mensen die het verschil maken. Ik voelde me plots 30 jaar jonger daar naast Alma 2 in Leuven. Daarnaast een Vlaams gevoel want GIMV zit in Antwerpen, Aventiv in Gent en we toonden alles in Leuven. Ook de topkranten en topjournalisten waren aanwezig. Benieuwd hoe ze ons gaan ondersteunen met deze software ‘Made in Flanders but ready for the world’. Web 2.0 vanuit Vlaanderen ?

Oh ja, wat ik ga doen ? Ik ga de Raad van Bestuur voorzitten en mee de handen uit de mouwen steken. Om samen met deze 3 musketiers en al degenen die er nog bij gaan komen aan te tonen dat we vanuit Vlaanderen de wereld kunnen veroveren. En die 3 miljoen ? Die gaan we zo snel mogelijk uitg…. oeps INVESTEREN ! En hard en snel werken. Want innovatie is vooral sneller zijn dan de rest. Dat zijn ze zeker daar in Sint-Martens-Latem. Kijk maar eens naar de nieuwe layout van hun website die vannacht online gegaan is. Vergeet de software ook niet te TESTEN want software kan inderdaad eenvoudig zijn …

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten, vertrekkensklaar voor het 2de bedrijf – 27/03 – 18:00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s