Derde bedrijf – Sysmax

Met “De klad zit in de blog van Bruno Segers. Te drukke agenda” en “Blogger ontpopt zich tot spilfiguur van Vlaamse innovatie” gaf Trends deze ochtend het startschot voor de derde aankondiging. Na een nieuw bedrijf City Live gisteren en een kapitaalsverhoging in een bestaand bedrijf Aventiv eergisteren stuurden we deze ochtend immers het persbericht over de opening van het Belgische filiaal van het Engelse Sysmax. Deze keer geen nieuwe oplossing of een nieuw product maar wel een nieuw business model.

Innovatie heeft alles met snelheid te maken, gewoon sneller zijn dan de anderen. En om sneller te zijn dan de anderen moet je mensen met de juiste competenties zo snel mogelijk kunnen inschakelen. Daar zijn ze bij Sysmax de max in, vandaag in UK en morgen hopelijk ook in België. Sysmax Ltd startte in 2006 in UK en is een consulting bedrijf dat volledig gericht is op de begeleiding en plaatsing van zelfstandige consultants. De opening van het Belgische filiaal is de eerste stap in het uitbouwen van een pan-Europees kennisnetwerk van zeer gespecialiseerde en onafhankelijke consultants.

In UK heeft Sysmax niet alleen bewezen een gemeenschap van freelance consultants te kunnen creëren maar heeft men via het unieke Casmax systeem ook gezorgd voor een zeer professionele wisselwerking tussen klant en consultant op basis van gedetailleerde competenties. Met de start van Sysmax in België richten we ons eerst tot de beste onafhankelijke management consultants en willen we vervolgens andere doelgroepen van hooggekwalificeerde freelance consultants begeleiden. Daarnaast hopen we ook de Belgische klanten te overtuigen dat alleen op basis van de juiste competenties de hoogste kwaliteit kan geleverd worden.

Sinds mijn vertrek bij Microsoft heb ik vastgesteld dat er in België aardig wat ervaren management consultants op een zelfstandige basis opereren. Bovendien stel ik vast dat velen de stap zetten (of overwegen) naar freelance management consultancy omdat bij de huidige werkgever voor verschillende redenen de individuele competenties niet voldoende benut worden of te weinig gekend zijn. Deze snel groeiende groep van onafhankelijke gespecialiseerde kenniswerkers is op zoek naar sturing, begeleiding en een professioneel netwerk. Daarnaast stellen we binnen bedrijven een stijgende vraag naar kennis vast om projecten, veranderingen en/of vernieuwingen zo snel mogelijk te kunnen implementeren. Sysmax wil een voortrekker zijn in het creëren en faciliteren van deze kenniseconomie.

Op alle gebieden blinkt Sysmax uit in eenvoud. Sysmax heeft geen eigen consultants in dienst en is dus niet geneigd eerst aan zichzelf te denken en dan pas aan de klanten. Er wordt dus steeds naar de juiste persoon gezocht en niet ‘zo maar iemand’ geplaatst omdat die toevallig beschikbaar is. De Sysmax homepage is de eenvoud zelve; ofwel bent U een consultant, ofwel hebt U een consultant nodig. Daarachter zit echter Casmax, het kroonjuweel van het bedrijf en de kern van het business model. Casmax bestaat sinds 1996 en zorgt voor een zeer gedetailleerd kennisbeheer op basis van competenties dat toelaat individuele vaardigheden, mogelijkheden en ervaringen te onderzoeken en zo de ‘best-of-best-but-independant’ consultant te selecteren. Oorspronkelijk alleen in Schotland in de petroleumindustrie voor management consultants maar binnenkort in alle Europese landen, in alle sectoren en voor management consultants, project managers én ICT consultants. Allemaal onafhankelijken. En de besten van de besten. Join us 

De Belgische bevolking kent reeds Vincent Van Quickenborne, Staatssecretaris van Administratieve Vereenvoudiging, maar de Belgische markt gaat kennismaken met Managing Partner Fabienne Vanquickelberghe –geen familie van Vincent maar even quick, slim en eenvoudig– die voor deze vereenvoudiging van het consultancy model gaat zorgen. Ooit voegde ze zelf de daad bij het woord door bij haar toenmalige Belgacom-baas de deur dicht te kloppen met de legendarische uitspraak ‘Ik ben uw salarisstrookjes beu, vanaf nu stuur ik u alleen nog fakturen’. De freelance management consultant en ondernemer was geboren, geraakte later betrokken bij de startup van satelliet ISP provider Aramiska maar kwam met beide voeten op de grond in Schotland om vervolgens met Sysmax terug naar België te keren.

Oh ja, en wat ga ik doen ? Wel, ik word adviseur bij Sysmax en word daarnaast één van hun bobbies. Een ‘best-of-best-but-independant’ consultant met ervaring in operationeel management, sales en marketing, fusies, kwartaalafsluitingen en … bloggen. Het Casmax systeem kent al mijn competenties en voor de rest zorgt Fabienne en haar Sysmax bedrijf. Quick en Flupke, deel 2, kan beginnen.

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten – 29/03 – 23:55

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s