1 jaar bloggen en het eerste Vlaamse bloek is uit !

Vandaag zijn we dus exact één jaar aan het bloggen, hebben we geprobeerd dagelijks iets te schrijven maar een aantal keren is het spijtig genoeg slechts bij de titel gebleven. Waarvoor mijn excuses aan de vele lezers die dachten dat er problemen waren met hun Internet Explorer. Ze hadden echter beter moeten weten want technologie –zelfs software- werkt altijd.

Vandaag is het ook de grote dag want –belofte maakt schuld- deze ochtend werd Bruno’s BlogBoek, het eerste Vlaamse Bloek, aan de pers voorgesteld. Het weer en alle prominenten waren van de partij en bij deze mijn dank aan trouwe lezeres (en intussen gemeenteraadslid maar gelukkig geen burgemeester van Schoten) Marie-Rose Morel om haar woning incl. veelbesproken zwembad voor deze lancering ter beschikking te stellen.

Op de valreep is het dus gelukt, het boek is er, 365 blogentries met een kaftje rond maar met spijtig genoeg een 30-tal pagina’s die leeg dreigden te blijven. Zelfs de publikatie hing aan een zijden draadje want grote jongens zoals Manteau, Lannoo en Roularta Books haakten af uit schrik voor represailles van zovele BVs (Bekende Vlamingen) of WCs (Wallons Connus) die eerst via het web maar daarna in een echt boek door het slijk zouden getrokken worden. Zelfs Het Hof oefende druk uit omdat hun voortbestaan werd bedreigd. En zo was er nog maar één oplossing over; het Pallieterke, dat zich spontaan op het laatste moment aanbood om dit boek te publiceren en ook gratis te mogen verdelen naar hun lezers. Geen betere manier om het uitstervend ras van extreem rechtse Vlamingen in aanraking te kunnen brengen met de multiculturele samenleving waarvan ondergetekende gelooft dat dit –samen met innoveren, ondernemerschap en internationaal denken- de enige echte toekomst is voor Vlaanderen; Alles Voor Vlaanderen, Vlaanderen Voor Europa. AVV – VVE, het staat al op de IJzertoren sinds de nacht van 30 juli.

Mijn dank ook aan het Pallieterke om die 30 lege pagina’s op te vullen met 30 mooie cartoons. De eerste cartoons tegen het Vlaams Belang en het Vlaams Blok maar voor het Vlaams Blog en de multiculturele samenleving. Mijn dank ook aan vriend Guillaume voor het verzinnen van de coverfoto en de titel. Want mensen kopen een boek voor 2 redenen; om het te lezen of om het te hebben. Maar met de titel ‘Vandaag directeur, morgen aan de deur’ denken we dat velen de stap zullen zetten. Het is immers een turbulent jaar geworden en deze titel is dus echt de juiste vlag voor deze lading. Vanaf morgen verkrijgbaar in de betere boekhandel maar op Bruno’s BlogBoek vindt U alvast de coverfoto van :

Vandaag directeur, morgen aan de deur

Het eerste Vlaamse Bloek

Voor mensen met een goed hart en een slecht karakter

Het eerste boek dat al gelezen had kunnen zijn. Gisteren op het web, morgen in de betere Vlaamse boekhandel. Allen daarheen en kopen maar. Al was het alleen maar om het Pallieterke te bedanken voor hun gedurfde inspanningen.

Bruno SegersBOA Constructor – Schoten – 01/04 – 16:00

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s