Is Microsoft dan toch een sekte ?

Is Microsoft dan toch een sekte ? Ooit stelde ik dat Microsoft alle voor- en nadelen heeft van een sekte. Het voordeel van een sekte is dat een aantal zaken niet in vraag worden gesteld, het nadeel van een sekte is dat een aantal zaken niet in vraag worden gesteld.

Deze ochtend schoot ik mijn tweede blogjaar in gang onder de vermelding ‘Bruno goes open source’ om aan te geven dat vanaf nu ook commentaar wordt toegelaten. Onmiddellijk –en terecht- de Open Source Community over me heen om aan te geven dat het één met het ander niets te maken heeft. Natuurlijk weet ik dat open source iets anders is maar mag ik toch even van dit fenomeen profiteren om mij te profileren zoals de Open Source Community soms ook Microsoft gebruikt om zichzelf te profileren ?

Een terechte opmerking maar ook in het tweede jaar blijft mijn blog serieus en … satirisch. Open source was dus satirisch bedoeld. Nu wordt het echter serieus want ik heb zojuist ontdekt dat alleen mensen met een Windows Live ID commentaar kunnen geven op Windows Live Spaces. Een schande is dit, is Microsoft dan toch een sekte ? Alleen gelijkgezinden mogen blijkbaar commentaar geven. De countdown naar WordPress als nieuw blogplatform is dus begonnen want daar kan iedereen commentaar geven. Dat is pas open source. Bij deze heeft Microsoft nog 362 dagen om aan te tonen dat Windows Live Spaces een echt blog paltform is en dat iedereen commentaar kan geven. And just to be sure that everyone gets the message ‘Windows Live Spaces is NOT a blogplatform, it’s a closed system for everyone with a Windows Live ID’. We live in an open world but Microsoft still doesn’t get the message. I count on Google to spread the message.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s