Een nieuw klimaat

De lente die in het land komt terwijl er verkiezingen op komst zijn zorgt altijd voor plezierige toestanden in de Wetstraat. Sinds De Morgen van gisteren ligt premier Verhofstadt vandaag in de clinch met zijn staatssecretaris voor duurzame ontwikkeling. Spirituele Els Van Weert doet blijkbaar te weinig voor het klimaat. Een opdoffer die kan tellen voor iemand die het al niet makkelijk heeft, Els is immers trouwe supporter van het met degradatie bedreigde SK Lierse.

Sinds Al Gore het land is doorgetrokken met zijn Inconvenient Truth is er een nieuw politiek klimaat en vindt iedereen dat er een klimaatminister moet komen, voorlopig alleen in de volgende federale regering maar daar gaat het niet stoppen … Waar waren onze politici echter in de jaren 90 toen Al Gore in de US zijn nek uitstak voor de ‘Information Highway’. Zoveel jaren later wacht dit land nog steeds op één Minister van ICT. Alle files staan nog steeds op de traditionele snelwegen met alle gevolgen voor het klimaat. Daarnaast zijn de digitale snelwegen nog steeds zo goed als leeg bij gebrek aan toepassingen of bij gebrek aan mensen die toegang hebben via GSM of PC.

Die klimaatminister mag er komen als hij of zij er ook voor kan zorgen dat er in ons land een echt klimaat komt voor informatisering; niet alleen informatisering van de overheid maar vooral informatisering van de samenleving. Alleen zo kunnen we een kenniseconomie opbouwen. Of moeten we ook hier wachten op de nieuwe bestseller van Al Gore ‘My Way is the Information Highway’ ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s