Willy’s wijze woorden

Interessant interview met minister van staat Willy Claes in Humo. Claes is en blijft een briljante geest die onder zijn steeds correcte haardos blijkbaar de beste voelsprieten heeft voor wat er zich vandaag maatschappelijk, politiek, economisch, etc … afspeelt.

Getuige daarvan zijn antwoord op de vraag wat vandaag de absolute prioriteit zou moeten zijn voor Belgische politici. Terwijl de meeste politici de volgende fase van de staatshervorming zouden vermelden en zich al beginnen op te warmen voor een rondje communautaire compromissen sluiten na de verkiezingen stelt Claes onomwonden dat de modernisering van onze economie de enige echte prioriteit is. Inderdaad, want zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel krijgen industrie en andere arbeidsintensieve sectoren steeds meer af te rekenen met delokalisering en globalisatie. En Willy heeft zelfs de oplossing al klaar; massaal investeren in technologie en producten/diensten van meer toegevoegde waarde leveren. Als klap op de vuurpijl zegt socialistische Willy nog dat hij voor het vrije initiatief is maar daarnaast zal ook de publieke sector impulsen moeten geven om mee te kunnen met de globalisering.

Weinig politici zijn vandaag echter doordrongen van deze prioriteit. Massaal investeren in technologie beperkt zich in de meeste kabinetten helaas nog steeds tot de aanschaf van een nieuwe PC, GSM of wagen voor de betrokken minister. Bovendien dreigt het geloof dat het probleem zich allemaal wel zal oplossen als iedereen een beetje meer aandacht heeft voor ICT. Fout, beste vrienden, fout. In de kenniseconomie is ICT dé drijvende kracht en dus hebben we dringend behoefte aan een federale minister van ICT. Iemand die niet alleen gaat zorgen voor de informatisering van de staat en de samenleving maar die Willy’s Wijze Woorden rond de modernisering van onze economie nu echt in daden gaat omzetten. En als men eraan denkt om een huisvrouw uit Kapellen tot klimaatminister te benoemen dan had ik graag bij deze mijn goede vriend Tony Mary voorgedragen als eerste federale minister van ICT. Tony Techno heeft de stiel geleerd in de sector en bij de VRT, is een vlot communicator die de dingen een naam geeft en dat is wat dit land vandaag nodig heeft om van Willy’s prioriteit een beleid te maken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s