Schotense Feesten

Iedereen kent de Gentse Feesten. Tijdens deze dagen doen de Gentenaars alle dingen die ze tijdens de rest van het jaar niet kunnen, willen, durven of mogen doen … met alle gevolgen vandien.

Ik ben geboren en getogen in Schoten en tegenover de echte Schotenaars verdwijnt elke Gentenaar in het niets. Want wij feesten 2 keer per jaar. En doen dat niet zoals (paters)holbewoners maar op een veel beschaafdere manier. Zoals het hoort voor een gemeente die in de schaduw van de trotse sinjorenstad Antwerpen ligt.

In juli vindt het wereldfestival van de folklore plaats waarmee onze gemeente al meer dan 20 jaar een voortrekker is van de multiculturele samenleving. Dit jaar wordt er dubbel en dik gefeest van 6 tot 13 juli want bijna was Marie-Rose Morel burgemeester geworden van dit mooie dorp in de Voorkempen. Toestanden zoals Adolf Hitler versus Jesse Owens op de Olympische Spelen in Berlijn konden dus op het nippertje vermeden worden. En daarom gaan we er in juli eens flink een lap op geven.

Vandaag kunnen we ons al eens opwarmen bij de 100ste verjaardag van De Scheldeprijs. Deze wielerklassieker is ouder maar –voorlopig- minder populair dan de Ronde van Vlaanderen. Ze sluit het Vlaamse voorseizoen af en het grote wielercircus trekt door Schoten alvorens af te zakken naar Nederland en Wallonië. Schoten ligt dan wel niet aan de Schelde maar toch zijn we er ooit in geslaagd deze wielerklassieker van Antwerpen naar Schoten te brengen. Misschien zouden we die truuk nog eens moeten overdoen en van KFC Schoten de grootste Antwerpse voetbalploeg te maken. Antwerp en Beerschot geraken het toch niet eens.

De terrasjes en worstenkramen staan klaar, mijn blog van vandaag is bij deze geschreven en ik ben dus klaar voor mijn jaarlijkse ronde van Schoten. Of ik wielrenners ga zien betwijfel ik. Misschien wel een kort verslag via Bruno ter Plaatse. Die wielrenners, dat is trouwens niet het belangrijkste. Tom Boonen geeft zelfs forfait. Eergisteren een klein accident met de wagen en daarnaast darmproblemen. Accidenten met de wagen zullen de Schotenaars vandaag niet hebben maar ik ben ervan overtuigd dat –wie er ook wint vandaag- er morgen heel veel gemeentebewoners met darmproblemen zullen opstaan.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s