Eindelijk kunnen we gluren bij de buren

Google heeft tijdens een persconferentie in Terhulpen zijn Belgische versie van Google Maps gelanceerd. De dienst bestaat al langer dan vandaag, maar nu heeft ook België zijn eigen lokale versie. Google Maps is een dienst die voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Zo kan je de juiste weg zoeken (routeplanner), de juiste locatie vinden van bedrijven, vestigingen van winkels, aanbieders van diensten,… en we kunnen eindelijk gluren bij al onze buren. Hoge muren, hoge hagen, allemaal gedaan, weg met de privacy, dankzij Google kunnen we bij iedereen binnenwippen. Mooi aan Google Maps is dat je zowel kaarten, satellietbeelden als een combinatie van beide kan bekijken. Eigenlijk is het een vereenvoudigde online-versie van het veel gebruikte programma Google Earth. Het kan gewoon via de browser bekeken worden, dus ook via daartoe voorziene GSM’s kan je gebruik maken van Google Maps. Even zoeken naar een restaurant in de buurt wordt hiermee kinderspel. En ik ga nu stoppen met schrijven want het gras moet gemaaid worden. Seffens weet heel de wereld dat het gras ‘twee kontjes hoog’ staat ten huize Segers – De Groot. Google, niet alleen de grootste zoekmachine maar vanaf nu ook de grootste gluurmachine van België …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s