De klokkenluider van Notre Belgique

Het wordt eindelijk duidelijk dat België niet alleen een vorst heeft maar ook een klokkenluider, iemand die misstanden in zijn organisatie, bedrijf of land aan de kaak stelt. De man maakte eerst zijn debuut met het boek ‘Vlaanderen Wallonië, je t’ aime moi non plus’ en vandaag lekte De Standaard dat Rudy Aernoudt een onderzoek heeft aanbevolen naar onregelmatigheden op het kabinet van Minister Moerman. Zolang het onderzoek loopt geniet de man het statuut van klokkenluider en kan hij dus niet worden afgezet.

En daarmee kennen we nu eindelijk –naast Vlaanderen en Wallonië- de 2 andere grote liefdes van deze economist-filosoof. Rudy heeft eerst en vooral een liefde voor klokken. Een klok dient om te prikken of om te luiden. De prikklok is intussen afgeschaft maar gelukkig kan de klok nog geluid worden om e.e.a. aan te klagen. Volgens mij klaagt Rudy zichzelf aan omdat hij destijds als kabinetschef de procedure voor de openbare aanbesteding van de laatste prikklokken helemaal in de war heeft gestuurd. De man moest ze bestellen maar hij wou ze helemaal niet bestellen. Het onderzoek zal uitsluitsel geven.

De andere liefde van Rudy kennen we nog niet maar één ding staat vast; het is een vrouw. Want uit Victor Hugo’s beroemde boek ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ weten we dat klokkenluider Quasimodo verliefd was op de beeldschone zigeunerin Esmeralda. Vraag blijft wie de grote liefde is van klokkenluider Rudy ? Prinses Marie-Esmeralda de Belgique ? Ik zoek een klokkenluider om dit goed bewaarde geheim te ontsluieren.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s