China eist identiteit van bloggers

Nieuwe richtlijnen van de Internet Society of China, een door de Chinese overheid gesteunde organisatie, verplichten bloggers om zich te registreren met hun eigen naam en identiteitskaart. Wat een opportuniteit om de Belgische ervaring met de electronische identiteitskaart (eID) naar China te exporteren. Het moeten immers niet altijd Belgian Chocolates en Belgian Beers zijn waarmee we staan te pronken tussen de rijstvelden. Bijna was Minister van Werk en ICT Peter Vanvelthoven met zijn volledig Fedict team vertrokken voor een verlengd Pinksterweekend in Peking. De verkiezingsboog moet immers niet altijd gespannen staan … De pret was er echter snel af toen bleek dat China terugkomt op de verplichte identificatie na felle reacties uit de internetwereld. Het land wil nu een systeem van zelfregulering promoten waarbij bloggers worden aangezet om hun echte namen te geven, maar dit niet verplicht moeten doen. Het volledig relaas vind je op de verschillende newswires. En zo valt alles terug in de plooi; Vanvelthoven voert dit weekend campagne in Limburg en Flahaut kan weer beschikken over het regeringsvliegtuig om in Luik Pinksteren te gaan vieren.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s